Judetul, in febra impartirii banilor

Dimitrie Musca
Dimitrie Musca
În această perioadă, la Consiliul Judeţean se decid sumele pe care le vor primi primăriile.

Directorul economic al Consiliului Judeţean, Dimitrie Musca, a anunţat oficial bugetul instituţiei, pentru cheltuieli de funcţionare: 73,2 milioane de lei, faţă de 75,8 milioane, în 2012. Aşadar, există o scădere de 2,5 milioane, pe care Musca o consideră normală, „având în vedere criza economică”. În schimb, Musca nu a putut spune care va fi bugetul pe 2012 pentru cheltuielile de dezvoltare.

Mai puţin

Fondurile pentru primării – provenite din sumelele defalcate din TVA şi sume colectate din cota de 18,5% – sunt de 27,25 milioane de lei, mai puţin cu 2,3 milioane de lei faţă de anul trecut. Încă nu s-a definitivat împărţirea acestor bani, afirmă Musca. Aceşti bani sunt la dispoziţia Executivului Consiliului Judeţean şi întotdeauna criteriul politic a fost unul important în alocarea acestor fonduri către administraţiile publice locale din judeţ. Rămâne de văzut în ce măsură şi în acest an banii vor fi împărţiţi ţinându-se cont de culoarea politică a primarilor, dat fiind că preşedintele CJ poartă acum interesul PDL, în timp ce vicepreşedinţii Voloşeniuc şi Kiss reprezintă PNL (USL), respectiv UDMR.

În urmă cu două săptămâni, Dumitru Voloşeniuc – vicepreşedintele CJ Bihor care coordonează Direcţia Economică – declara pentru JB că bugetul judeţului, prognozat pentru 2012, este de 257,2 milioane de lei noi, adică aproximativ 60 milioane de euro. Prin comparaţie, exerciţiul bugetar din 2011 a relevat venituri de 270.821.885 lei şi cheltuieli în sumă de 244.314.183 lei. Adică, un excedent de 26.507.702 lei, care va fi inclus în proiectul de buget pentru 2012. Şedinţa de buget a Consiliului Judeţean va avea loc miercuri, 29 februarie, de la ora 11.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !