La APIA se lucrează şi pe 24 şi 31 decembrie

De Simona Albinaru
La APIA se lucrează şi pe 24 şi 31 decembrie
Până la această dată au fost depuse doar 307 Cereri de acord prealabil pentru motorină faţă de 606 depuse anul trecut.

Conform Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) data de 31.12.2015 este data limită până la care fermierii bihoreni pot depune Cererile de acord prealabil pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Cererea se depune la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat, sau unde au fost depuse cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă.

Cererea de acord prealabil pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv.

Beneficiari

Beneficiarii sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare înscrise în Registrul naţional al organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare.

Dar şi organismele/organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare, al căror scop principal este de a realiza cercetare fundamentală, cercetare industrială sau dezvoltare experimentală şi de a-şi face cunoscute rezultatele prin predare, publicare sau transfer de tehnologie.

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală.

Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc mai multe condiţii în funcţie de sectorul/sectoarele vegetal, zootehnic şi/sau îmbunătăţiri funciare în care îşi desfăşoară activitatea.

Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către centrele APIA judeţene, în termen de cel mult 10 lucrătoare de la data limită de depunere a cererilor.

„Având în vedere că mai sunt 7 zile lucrătoare din acest an, inclusiv 24 şi 31 decembrie facem apel către toţi potenţialii beneficiari schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură să se prezinte la APIA CJ Bihor pentru a depune Cererea de acord prealabil evitând a se ajunge în situația de a nu putea fi depuse în termenul legal. Până la această dată au fost depuse 307 Cereri de acord prealabil, numărul celor depuse în 2014 fiind de 606”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Centrul Județean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !