La ce e buna teoria din liceu?

La ce e buna teoria din liceu?
Liceenii dintr-a XI-a de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu s-au încumetat să afle de ce e bună teoria de la orele de biologie şi chimie şi cum se aplică aceasta în practica medicală.

 Jurizate

Încurajaţi de profesorii lor Maria Dobre şi Alexandru Butiri, tinerii au răspuns invitaţiei profesorilor de la Facultatea de Medicină Oradea şi s-au prezentat sâmbătă aici, înarmaţi cu lucrări ştiinţifice ce demonstrează importanţa noţiunilor teoretice (de chimie, anatomie, fiziologie etc) în analiza unor afecţiuni, investigaţii medicale etc. Lucrările au fost chiar jurizate de profesori din Eminescu şi de la FMF Oradea, iar

invitatul special al întâlnirii, Apostolos Georgopoulos, de la Institutul de cercetare din Viena, a anunţat că autorii celei mai bune lucrări vor primi drept recompensă o excursie la Viena.

Liceenii, care au pregătit diverse lucrări împărţiţi pe grupuri şi au reuşit să îi impresioneze pe profesorii de la facultate.

De altfel, universitarii au declarat că vor să realizeze în viitorul foarte apropiat un program de pregătire pentru facultate, care să fie o punte între liceu şi facultate, cu scopul ca tinerii care intră la FMF Oradea să aibă mecanisme de gândire despre medicină, laborator sau farmacie, atunci când devin boboci “la facultă” din prima zi de studiu universitar.

 Punte

“Aş dori să identificăm şi aşteptările profesorilor de la FMF Oradea vizavi de elevi. Ar trebui făcută o punte între liceu şi facultate, pentru ca trecerea de la nivelul de învăţământ liceal la cel superior să fie mai naturală”, a declarat prof Petru Cismaş, de la FMF.

În acest context, prof. Cismaş i-a felicitat pe liceenii participanţi pentru curajul de a participa la astfel de comunicări ştiinţifice ca cea de sâmbătă, înainte cu doi ani de admiterea la Medicină.

Menţionăm că antrenarea elevilor de liceu în activitatea ştiinţifică de la FMF a fost organizată în cadrul Zilelor Medicale Orădene.

Dr. Olivia Ligia Burtă, sufletul manifestării ZMO 2011 şi moderator al întâlnirii de sâmbătă cu elevii de liceu a pregătit premii nu doar pentru autorii celei mai bune lucrări ci şi pentru ceilalţi liceeni participanţi.

O.S0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !