La cules de mazare in Portugalia

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
La cules de mazare in Portugalia
100 de români cu vârsta peste 18 ani au şansa de a câştiga bani în agricultură, în Portugalia, la cules de mazăre. Una dintre condiţii este cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu. Contractul este pe trei luni în perioada 1 martie – 1 iunie 2013.

Dacă lucrătorii se adaptează cerinţelor, în timpul contractului din Portugalia, li se va oferi şansa unui nou contract în Danemarca, în perioada 1 iunie-1 septembrie.

Vârsta minimă a celor ce vor să aplice pentru aceste posturi este de 18 ani. Este vorba despre muncă fizică grea, în condiţii de climă nu prea prietenoase. „Experienţa în munca agricolă constituie avantaj. Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului”, a precizat consilierul Eures, Simona Burdean.

Plata muncii se va face în funcţie de cantitatea recoltată. În Portugalia se plăteşte 0,3-0,4 euro net/kg, iar în Danemarca 0,4-0,6 euro net/kg, în funcţie de impozitare.

Agricultorii care se vor adapta în Portugalia vor avea şansa unui nou contract în Danemarca.

Nu mai puţin de 100 de locuri de muncă în agricultură, la cules de mazăre, sunt disponibile pentru români în Portugalia şi, ulterior, în Danemarca. „Culegătorii vor lucra în fermele angajatorului din Portugalia şi Danemarca. Este necesară cunoaşterea limbii engleze nivel mediu”, ne-a declarat Simona Burdean, consilierul Eures de la AJOFM Bihor.

 Condiţii şi cerinţe

 Între 1 martie şi 1 iunie 2013, lucrătorii vor munci şi vor fi instruiţi la locul de muncă din Portugalia. Se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Dacă lucrătorii se adaptează cerinţelor, în timpul contractului din Portugalia, li se va oferi şansa unui nou contract în Danemarca, în perioada 1 iunie- 1 septembrie. Lucrătorii vor avea ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi pe lângă culesul mazărei, unii pot fi şoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc.

Vârsta minimă este de 18 ani. Este vorba despre muncă fizică grea, în condiţii de climă nu prea prietenoase. „Experienţa în munca agricolă constituie avantaj. Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului”, a precizat consilierul Eures.

Plata muncii se va face în funcţie de cantitatea recoltată. În Portugalia se plăteşte 0,3-0,4 euro net/kg, iar în Danemarca 0,4-0,6 euro net/kg, în funcţie de impozitare.

În Portugalia cazarea se face în apartamente cu bucătărie, toaletă şi duş. În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în spaţii închise (dormitoare), cu bucătăria, toaletele, duşurile, maşinile de spălat, TV disponibile. Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este de 4-5 euro în Portugalia şi de 4-6 euro în Danemarca, pentru acoperirea costurilor de electricitate, apă. Transportul dus-întors este în responsabilitatea lucrătorului.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la consilierul Eures Simona Burdean, tel. 0259.469.273 sau str. Transilvaniei nr. 2.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor