La final cu 48 de deţinuţi

De Otilia Șandor
La final cu 48 de deţinuţi
La sfârşitul săptămânii trecute s-a susţinut ultima activitate în Penitenciarul Oradea din proiectul „Ziua Mondială pentru reducerea dezastrelor naturale”, derulat împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor.


Angajaţii Penitenciarului de la Compartimentul Managementul Situaţiilor de Urgenţă şi de la Serviciul Educaţie, plus pompieri orădeni s-au întâlnit vineri cu 48 de deţinuţi care execută pedeapsa în regim închis, cărora le-au oferit încă un set de informaţii privind protecţia în caz de dezastre. Încarceraţii au învăţat că reducerea riscului presupune asigurarea ca hazardele naturale să aibă un impact distructiv scăzut asupra vieţii, mijloacelor de trai si comunităţilor şi că această responsabilitate nu e doar a autorităţilor ci şi a fiecărui cetăţean. în parte.

Responsabilizarea fiecărui om duce la crearea unei lumi mai ferită de pierderi cauzate de dezastre naturale, au transmis pompierii deţinuţilor prezenţi vineri la întâlnirea de la Penitenciarul Oradea.

Încarceraţilor li s-a explicat din nou că dezastrele naturale nu pot fi oprite, motiv pentru care pregătirea cetăţenilor în general dar şi a persoanelor aflate în detenţie devine o condiţie necesară pentru a face fata acestora.

În acest an, au avut loc astfel de întâlniri trimestriale cu deţinuţi încarceraţi în unitatea orădeană care au fost informaţi cu ocazia „Ziua protecţiei civile”, „Ziua mondială a mediului”, „Ziua pompierilor din România” „Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale”, toate având un scop de educare şi reducere a consecinţelor nefaste în caz de dezastre.

Cele două instituţii pregătesc acum un nou set de informări preventive pentru anul 2015, care să cuprindă un număr cat mai mare de persoane private de libertate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !