Lampa lui Aladin pe ritmuri country

De Veronica Bursaşiu
Lampa lui Aladin pe ritmuri country
Controlorul de zbor Marian Filip şi-a lansat recent cd-ul „Lampa lui Aladin”.

Marian Filip, acest cowboy contemporan călare pe visurile sale, ne propune un album care place din prima pentru că reuşeşte să găsească o legătura între faimoase piese din trecut şi compoziţiile sale de astăzi. Fiind obişnuit în a contempla zborul, Marian deseneaza cu vocea sa plină de vibraţie o dâră de nostalgie pe cerul muzicii “, scria Sandy Deac despre cel care se confundă cu muzica country în Bihor, Marian Filip.

Din liceu

Cântă de când era licean la chitară şi vocal. Întodeauna muzica i-a fost modul cel mai la îndemână de a se exprima. Compune muzică si scrie versurile pieselor. Este un autodidact în arta sunetelor. Marian Filip este controlor de trafic aerian, absolvent al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă Bucureşti, al facultatii de limba engleză, are un masterat în engleză – transporturi aeriene, are studii de management în marketing la Open University, cursuri la Pan-Am Flight Academy din Miami, USA, în 1999 şi 2008, cursuri la Mayflower College, Anglia în 2006. Spune că oriunde a fost chitara i-a fost prietenul nedespărţit. Este pasionat de muzica country în studiilor la PAN-AM Flight Academy, în Miami .

Primele piese ascultate, din genul contemporary country, sau modern country, au fost ale cântăreţei Faith Hill, după care a urmat accesarea mai profundă şi a acestui gen muzical. Pe lângă piesele interpretate, ale unor compozitori renumiţi, are compoziţii proprii în care este autorul liniei melodice, a orcherstraţiei, versurilor şi în final este şi interpret. De asemenea are transpuse versurile proprii, pe piese ale unor artişti consacraţi precum Mark Knopfler, Willie Nelson, Norah Jones. Recent, Marian Filip şi-a lansat primul album intitulat ” Lampa lui Aladin “, continând 13 piese muzicale, din care cinci piese sunt compoziţii proprii, cinci piese sunt adaptări ale unor cântece binecunoscute, iar alte trei sunt cover-uri. Marian este textier ăentru nouă dintre piese. La piesa Vis a colaborat în calitate de textier cu Alexandrina Chelu.

“Lampa lui Aladin, piesa care dă titlul albumului este un apropos la stilul de viaţă al multor oameni care aşteaptă minuni, nu muncesc pentru a obţine ceva.Cântă cu mine este povestea celor care pleacă la muncă în străinătate, dar cucu gândul sunt prezenţi acasă. Patru dintre piese vorbesc despre iubirea imposibilă. Piesa În drum, pe versurile lui Topârceanu am compus-o prima, în vremea liceului. Cea mai recent piesă de pe album este Lampa lui Aladin” spune Marian Filip.

CD-ul poate fi cumpărat de la magazinul Karaviem de pe strada Sucevei sau poate fi comandat pe www.marianfilip.ro. Intenţia lui Marian Filip este aceeaşi de a-şi face o orchestră. “Caut colaboratori care să ştie cânta la instrumente specifice: chitară, banjo, mandolină, acordeon, muzicuţă, vioară. Nucleul orchestrei e déjà format:Gaspari Sandor Robert la bas, Gino Kim la tobe, Oliver Bader la chitară, Adam Boldiş la pian”, spune Marian. În fiecare sâmbîtă, la orele 20,00 pe Marian fillip îl putem asculta online pe www,prodiaspora.de, acolo unde are emisiunea proprie “Cântă cu mine”. La Radio Prodiaspora a ajuns redactor după ce a participat ca invitat.”Doamna Ecaterina Câmpean, vicepresedinte radioului mi-a propus un contract de colaborare în calitate de redactor al unei emisiuni proprii, intitulată Cântă cu mine”, a adăugat solistul.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !