Lăsaţi fără sprijin

De Simona Albinaru
1Comentariu
Lăsaţi fără sprijin
Deşi o prezenţă constantă la Berlin la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură ,,Săptămâna Verde” bihoreanul Florin Chişe, producătorul pălincii Trămuţa, nu va participa anul acesta la prestigioasa manifestare.

Bihoreanul care a reprezentat judeţul Bihor şi România trei ani la rând la manifestarea de la Berlin, la fel ca şi alţi mici producători, nu-şi mai permite să participe la eveniment dat fiind faptul că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale „a luat mâna de pe ei”.

Pe lângă ca li s-a comunicat foarte târziu posibilitatea de a participa, ministerul i-a înştiinţat pe producători că nu le mai poate asiguta plata standului şi a transportul mărfurilor.

„Am primit înţelegere din partea Consiliului Judeţean care s-a oferit să plătescă cazarea şi transportul. Cu toate acestea costurile sunt prea mari şi nu am mai mers”, ne-a spus producătorul bihorean.

Aceasta este cauza pentru care anul acesta doar opt mari producărori români vor fi prezenţi la ,,Săptămâna Verde” de la Berlin în condiţiile în care anul trecut au participat 22 de producători bihoreni.

Expoziţie

Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde” are loc în perioada 15 – 24 ianuarie 2016 la Berlin.

Pe lângă rolul de platformă de afaceri, Săptămâna Verde are şi caracterul unui festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice cu impact mediatic de anvergură în Germania dar şi pe plan mondial. România fiind prezentă din 2003.

Târgul constituie o bună oportunitate pentru prezentarea politicilor şi strategiilor din domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, prezentarea potenţialului agricol şi a oportunităţilor de investiţii, dezvoltarea de noi relaţii comerciale, cu impact pozitiv asupra creşterii competitivităţii şi implicit a exporturilor pe pieţele internaţionale.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor