Lasati-i sa vina la noi!

Lasati-i sa vina la noi!
Orădenii au primit cu rezerve propunerea zonei unitare de termie în oraş.

Câteva zeci de orădeni au participat miercuri seara, în Sala Mare, la dezbaterea organizată de Primărie pe tema delimitării zonei unitare de încălzire, în care să opereze doar CET-ul, care ar cuprinde 232 străzi. Discuţiile s-au purtat pe un ton ridicat, interlocutorii deviind des de la subiectul propus spre proiectul de trecere a CET-ului pe gaz. „Primăria trebuie să asigure finanţatorul(proiectului de modernizare a CET-ului pe gaz, n.r.) de o stabilitate a pieţei termiei”, a justificat directorul tehnic Mircea Ghitea demersul.

Un punct de vedere la subiect dar „împotrivă” a oferit Septimiu Nicolaş, vorbitor în numele până acum anonimei Asociaţii Române pentru Protecţia Consumatorului de Energie: „Nu putem să nu remarcăm că nu se ţine cont de strategia europeană de protecţie a consumatorului şi de paragraful 135 din Constituţie care susţine o economie bazată pe liberă iniţiativă şi piaţă concurenţială. Mai spune aici că cei din zona unitară, dacă s-au debranşat, trebuie să se rebranşeze la CET. Pe ce bani? Cu ce justificare legală?”.

„Vreau să-mi daţi dreptul să-mi aleg sursa de energie, lăsaţi-i să vină la noi să alegem noi, dintre gaz, geotermal, panouri solare, curent sau altceva, ce e mai ieftin”, a cerut, mai direct Paşc Ionel, proprietarul unui apartament la bloc.

C.Gh.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !