Laviniu Chiş, rezultat de top la nivel european

De Gavril Nutiu
1Comentariu
Laviniu Chiş
Laviniu Chiş
La Bucureşti a avut loc prima etapă a CN de atletism în aer liber pentru seniori, tineret şi juniori I. Printre protagoniştii competiţiei s-au aflat numeroşi atleţi orădeni, care au obţinut mai multe clasări pe podium.

Cel mai bun rezultat a fost realizat de către Laviniu Chiş (CSŞ LPS Bihorul, antrenori Olah Robert şi Florina Cozac) în proba de 3.000 metri, care s-a situat pe locul 1 la juniori I, respectiv pe locul 2 la seniori, cu timpul de 8′ 24,67”. Rezultatul său este cel mai bun din Europa în acest an la categoria sa de vârstă. Laviniu Chiş şi-a confirmat baremul de participare la Trialul European pentru Jocurile Olimpice de cadeţi, care vor avea loc în China. Laviniu a realizat un timp mult superior baremului, care este de 8′ 48,00”. În proba de aruncare a suliţei, Ioana Bologa (CSŞ LPS Bihorul, antrenor Liviu David) s-a clasat pe locul 2, cu 41,01 metri. La săritura în lungime, Alexandru Cormoş a ocupat locul 2 la juniori I, respectiv locul 4 la seniori, cu rezultatul de 6,94 metri. La săritura în înălţime, Sergiu Perţe s-a situat pe locul 3 la juniori I, respectiv pe locul 6 la seniori, cu 1,95 metri. Cei doi sunt legitimaţi la CSŞ LPS Bihorul, antrenor Virgil Preda. Tot în proba de lungime, Adrian Manoilă a ocupat locul 3, cu 6,96 metri, iar Rareş Negru (ambii de la CSU CSM Oradea, antrenor Virgil Preda) s-a clasat pe locul 6, cu 6,66 metri, la seniori. În proba de 400 metri garduri, Mihai Haş s-a situat pe locul 3 la juniori I, cu timpul de 59,19”. La 800 metri, Cristian Tăut a ocupat locurile 2 la juniori I, respectiv 4 la seniori, cu 1′ 53,44”. Ambii sunt legitimaţi la CS CN „Mihai Eminescu”, antrenor Florin Indrie. La aruncarea ciocanului seniori, Alexandru Méhes (CS Crişul, antrenori Livia şi Albert Méhes) s-a clasat pe locul 2, cu 57,84 metri. Dorina Körözsi (CS Crişul, antrenor Kádas Károly) a ocupat locurile 5 în probele de 1.500 metri cu 4′ 31,05”, respectiv de 800 metri cu 2′ 06,48”.

De la etapă au absentat două sportive consacrate ale atletismului european, Cornelia Deiac (săritura în lungime) şi Ligia Grozav (săritura în înălţime), care vor intra în competiţie în cursul etapei următoare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor