Lăzăriştii la ceas aniversar

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
2Comentarii
Lăzăriştii la ceas aniversar
Elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” puşi pe distracţie şi voie bună cu prilejul Zilei liceului.

Acum 26 de ani apărea în rețeaua școlară a municipiului Oradea un nou liceu, căruia i s-a dat numele ilustrului om politic Aurel Lazăr. De atunci, în fiecare an, la mijlocul lunii februarie, elevii, alături de profesori sărbătoresc ziua liceului.

Momentul festiv a fost deschis de Gheorghe Tirla, directorul instituţiei, care a făcut o scurtă incursiune în istoria Liceului Teoretic ”Aurel Lazăr” și a vieții patronului spiritual al liceului, avocat doctor Aurel Lazăr. La rândul său directorul adjunct Rodica Juncu, a anuntaț apariția noului număr al revistei ”Lăzăriștii”, care este primul număr din acest an școlar, dar care se află în cel de-al optulea an de apariție și a oferit câte un exemplar elevilor și dascălilor prezenți în sală.

Carnavalul dulciurilor

Cu prilejul zilei liceului, vineri, 19 februarie, au avut loc cele două concursuri, cu tradiție de peste 20 de ani în cadrul şcolii: ”Carnavalul prăjiturilor” și ”Colecții și colecționari”. Elevii împreună cu părinții lor și-au arătat măiestria în realizarea celor mai delicioase prăjituri. Juriul format din prof. Olga Drăgan și elevii: Mercedesz Nagy, David Sidea, Gabriela Bronț și Bianca Ciuclea, membri ai Consiliului Școlar al Elevilor, au avut o grea misiune, aceea de a decide câștigătorii.

4carnavalul prajiturilor1

”Cel mai delicios tort” a fost realizat de clasa a IX-a D, ”Cea mai gustoasă prăjitură cu ciocolată” clasa a XI-a A, ”Cel mai bogat sortiment de prăjituri” a avut clasa aV-a, diploma pentru ”Cea mai aspectuoasă prăjitură” a fost acordată clasei a X-a C, iar ”Cea mai originală prăjitură” a fost realizată de clasa a IX-a B. Dulciurile au fost apoi vândute colegilor, moment mult așteptat de elevi, iar o parte din bani vor fi donați unei colege de-a lor care are o problemă de sănătate.

Un număr de 11 elevi au dorit să-și expună colecțiile, pe care colegii lor le-au admirat cu mare interes. Cele mai apreciate au fost a elevilor: Bocor Ștefan (medalii – clasa a V-a), Sabău Diana ( trifoi cu patru foi – clasa a V-a), Cuc Iarina (jucării din ouă Kinder – clasa a V-a), Olariu Răzvan (dinozauri – clasa a V-a) și Cheregi Alexandru (medalii și numismatică – clasa a IX-a A).

Teatru, dans și sport

Sala de festivități a liceului a fost neîncăpătoare la ceas de sărbătoare. Elevii și profesorii prezenți au putut urmări în distribuția elevilor liceului, coordonați de prof. Elena Dumitraș și Laura Lup piesa de teatru ”Lecția deschisă”, scenariu scris de Laura Lup.

Elevele clasei a V-a au încântat publicul cu un dans modern, ca apoi elevii Matei Răzvan și Diana Tiube din clasa a XII-a D să prezente un dans hip-hop. Din program nu a putut lipsi și momentul folcloric oferit de elevii: Cătălin Bulgarudin clasa a V-a, Georgiana Golpoian clasa a X-a D și grupul ”Florile primăverii” pregătit de prof. Livia Ghiurcuța și Olga Drăgan. Pentru că vremea nu a permis, nu s-au putut desfășura decât activitățile sportive de sală, tenis de masă, coordonate de prof. Eugen Ilisoi și Vasile Juncu.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor