Lăzăriştii şi viaţa pentru mediu

De Cristian Horgoș
Lăzăristele care au luat premiul II
Lăzăristele care au luat premiul II
Lăzăriştii participă la Programul Internaţional “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”.

Programul „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”are drept scop dezvoltarea unui comportament eco-responsabil, la elevii de gimnaziu şi liceu, prin activităţile activităţile propuse şi desfăşurate.

Etapa interjudeţeană/internaţională a Concursului „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, s-a desfăşurat în localitatea sătmăreană Iojib.

La concurs au participat 33 de echipaje, de gimnaziu şi liceu din judeţele din nord-vestul ţării.

Echipajul Liceului „Aurel Lazăr” din Oradea, a ocupat locul II la etapa interjudeţeană/internaţională a concursului, fiind alcătuit din elevele clasei a IX-a B: Heredea Denisa, Pătroc Iulia şi Bronţ Gabriela coordonate de prof.dr. Brădău Cristina Diana.

Exerciţiu de ecoturism

Fiecare echipaj a trebuit să identifice pe raza judeţului său, o locaţie turistică (staţiune, zonă de agrement, etc) şi având la bază informaţiile dobândite pe parcursul programului, să pregătească o machetă (format A2) care să reprezinte aspectul pe viitor cu îmbunătăţirile care se impun pentru ca locaţia aleasă să corespundă cerinţelor europene impuse obiectivelor ecoturistice.

Prezentarea machetei a fost susţinută de o prezentare power point pentru un mic istoric al zonei identificate (caracterizare, imagini) şi modalităţile de îmbunătăţire a zonei alese (cum ar trebui reamenajată zona, ce tehnologii verzi s-ar putea realiza, eventual şi imagini cu modul de realizare a machetei).

Comportamentul eco-responsabil este o stare de spirit care se referă în primul rând la adoptarea unor gesturi simple, aparent mici dar cu efect mare, în vederea reducerii cantităţii gazelor cu efect de seră din atmosferă, a cantităţilor de poluanţi, deşeuri, ape uzate şi reducerea consumului de apă, energie, materiale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !