Lecția de italiană la Centrul Cultural Italian

De Simona Albinaru
Dornici să înveţe limba italiană FOTO: S.Al.
Dornici să înveţe limba italiană FOTO: S.Al.
Copiii au învăţat de la directorul Luigi Marzio despre regiunile şi oraşele Italiei.


Elevii clasei a V-a de la Liceul Don Orione din Oradea au ieșit marti din bănci și au urmat un orar cu totul și cu totul special. Timp de trei ore, au exersat limba italiană, cu vorbitori nativi, la Centrul Cultural Italian din oraș. Acțiunea este una extracurriculară și face parte din programul “Școala Altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

“Încurajăm astfel de schimburi culturale, cu vorbitori nativi de limbi străine, pentru că elevii liceului nostru trebuie să cunoască cu adevărat cultura patronului nostru spiritual (Sfântul Luigi Orione), iar ei încep să înțeleagă că noi și părinții lor trăim pentru ei şi că binele lor este și binele nostru, a declarat Alexandru Stoica, directorul Liceului Don Orione.

Deschiși spre comunicare

Cei 24 de copii, însoțiți de cadrele didactice Violeta Roman și Carmen Ungur-Brehoi, au făcut o vizită la unicul centru cultural de limbi străine din orașul de pe Criș.

„Elevii de la Liceul Don Orione au șansa de a învăţa o limbă deosebită, limba italiană, nu doar la școală, ci și la Centrul Cultural Italian. Ieșirea de azi a fost o activitate cu caracter non-formal foarte frumoasă”, a spus profesoara de italiană, Carmen Ungur-Brehoi.
La Centrul Cultural Italian, elevii au fost întâmpinați de Georgeta Bochiș, de președintele Raimondo Ercole și de directorul Luigi Marzio.

„Este o mare bucurie să vedem atâția copii dornici să învețe limba italiană, ne bucurăm de acest lucru. În acest sens, dorim să realizăm un parteneriat educativ de lungă durată cu micuții și cu profesoarele lor”, a spus Raimondo Ercole.

Experiența a fost una nemaipomenită, deoarece tinerii au luat parte la o lecție interesantă despre Italia, despre regiunile și orașele acestei țări. Informațiile au fost furnizate, într-un mod distractiv, de către Luigi Marzio. Tot acesta a prezentat și o parte din proiectele Centrului Cultural Italian.

„Este important pentru copii să învețe limba engleză, dar și limba italiană, să acumuleze toate informațiile precum un calculator, pentru că le vor folosi în viață. Este importantă și atitudinea lor, care se formează de la vârste fragede”, a declarat acesta.

Clasa a V-a a aflat cum pot să-și facă abonament la biblioteca Centrului, cum pot împrumuta cărți ori albume de artă. Acțiunea a continuat cu vizionarea unui film, „La storia della Pasqua” (Povestea Paștelui), de asemenea în limba italiană.

“Entuziasmul și receptivitatea elevilor ne-au încurajat să valorificăm existența centrului cultural, prin viitoare vizite periodice, care să îmbine atât limba italiană, cât și limba engleză”, a spus profesoara de engleză, Violeta Roman.

Eforturile elevilor au fost răsplătite cu dulciuri și suc, iar fiindcă suntem în perioada Paștelui, au savurat tradiționalul cozonac italian „colomba”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !