Lectie: Cursa de 200 km din altruism

De Veronica Bursaşiu
Lectie: Cursa de 200 km din altruism
Pentru Remus Sime obstacolul nu există, atunci când îşi propune ceva.

Sâmbătă, Remus Sime a ajuns cu bine la Beiuş după o cursă de 200 km. Băşicile i-au umplut tălpile picioarelor, suişurilor şi scoborâşurilor repetate au lăsat urme adânci în muşchii picioarelor lui. L-au chinuit şi problemele instestinale. Dar nu a cedat. A parcurs 200 km, distanţa dintre Timişoara şi Beiuş. Totul pentru a sprijini opt elevi ai Colegiului Samuil Vulcan din Beiuş, şcoală pe care a absolvit-o, cu burse de 1200 de lei. La Beiuş a avut parte de o primire triumfală: elevi, profesori, primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, dar şi prieteni şi membri ai familiei l-au aşteptat cu urale, pancarte şi flori. Braţele mamei sale au fost cea mai bună alinare după efortul depus.

Remus nu se află la prima încercare de acest fel. Anul trecut, opt vulcanişti au primit burse în urma efortului său. „Mulţumiri donatorilor care au donat până acum pentru bursele Alerg Pentru O Cauză. Sumele strânse deocamdată sunt suficiente pentru acordarea a 2.5 burse în valoare de 1200 lei fiecare. Ţinta noastră e 8 burse, la fel ca şi anul trecut ”, nota Remus cu o zi înainte de a porni în cursă. Pe 15 mai, din Parcul Botanic din Timişoara, la ora 9,00, în prezenţa a 50 de susţinători, Remus Sime a pornit în temerara-i acţiune plin de optimism.

„După o primă zi mai grea decât mă aşteptam, mă gândeam că ziua a doua va fi şi mai grea sau poate chiar ultima în cursă.Am plecat încet, cu dureri în genunchi, datorate lipsei faşelor pe ultimii 20 de km ai primei zile.Primii 8 km am mers singur, deoarece drumul era prea aglomerat ca să fiu însoţit de bicicletă. Pe aceşti 8 km mă gândeam că trag cât pot, iar când nu mai pot, din diferite motive, mă înlocuiesc fetele la alergare. S-a dovedit să nu fie asta ziua când e nevoie de aşa ceva ”, şi-a notat alergătorul în jurnal de pe alergpentruocauza.ro.

„Beşicile din prima zi s-au vindecat cât de cât şi nu m-au mai deranjat. Surpriza a apărut cam la km 25, când la o pauză mi-am dat jos pantofii şi am văzut 3 noi beşici, mari cât toate zilele, dar încă nedureroase. Le-am tratat cum au meritat şi am putut continua drumul fără probleme din cauza lor.O veste bună e ca azi am depăşit jumatatea distanţei. Avem deja 114 km alergaţi.Au mai rămas 86 km, pentru ultimele 2 zile ”, încheia beiuşeanul optimist.

Învingător

La orele 15,00, aşa cum îşi plănuise Remus a încheiat cursa cu braţele ridicate: e semnul dulce al victoriei!Dincolo de linia de sosire îl aşteptau marii dascăli ai colegiului Samuil Vulcan, cărora mulţi dintre noi le datorăm ceea ce suntem: omul şi dascălul Ilie Rus, profesorul de fizică care alături de Traian Stanciu, dascălul pentru care gramatica e legea care guvernează timpul şi spaţiul, au adus Colegiului Samuil Vulcan mai mulţi olimpici decât cineva poate visa vreodată, şi Marcel Coroiu, omul gata să producă oricând campioni pe terenul de sport . „Bine ai venit acasă, Remus! ”. „Remus, te iubim !”, „Remus suntem mândri de tine! ”. „Mulţumim Domnului că ne-a ajutat să ajungem până aici, că a avut grijă de noi. Sper că gestul nostru să vă îmbărbăteze. Am avut şi noi momente când am crezut că nu putem continua. Merită să credţi în visele voastre! Orice e posibil! ”, s-a adresat Remus Sime elevilor de la Samuil Vulcan. El a mărturisit apoi că tot ceea ce îşi doreşte este să meargă acasă la mama sa care îl va răsfăţa cu tot ceea ce e mai bun şi să doarmă pentru a se recupera.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !