Leontin Ţîrle, în arest preventiv

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
3Comentarii
Leontin Ţîrle, în arest preventiv
Judecătorii Tribunalului Bihor au admis propunerea procurorilor DNA Oradea de arestare preventivă a lui Ţîrle.

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Bihor a primit, vineri seara, mandat de arestare preventivă, odată ce Tribunalul Bihor a admis propunerea procurorilor anticorupţie care au cerut această măsură, ulterior reţinerii pentru 24 de ore a lui Leontin Ţîrle.

,,Admite propunerea D.N.A . În baza art. 202, art. 226 raportat la art. 223 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Ţîrle Leontin, pe o durată de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia’’, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Este important de menţionat că hotărârea propunţată vineri poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea, în termen de 48 de ore de la comunicare, judecătorii Curţii urmând să ia o decizie definitivă în privinţa cererii prin care DNA Oradea a cerut arestarea preventivă a directorului de la Casa Judeţeană de Pensii Bihor.

Mită şi tăinuire

Leontin Ţîrle este acuzat de procurorii DNA Oradea de luare de mită în formă continuată (9 acte materiale) şi tăinuire în formă continuată (19 acte materiale).

Ţîrle este acuzat deprocurorii anticorupţie că, în perioada 2014-2015, a primit de la patru medici din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor (denunțători în cauză) mai multe sume de bani cuprinse între 300-700 euro (în total 8.400) și foloase necuvenite (pizza și whisky), cunoscând că provin din comiterea unor fapte penale.

,,Aceste foloase au fost primite de către denunțători în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile lor de serviciu, respectiv: emiterea unor decizii medicale asupra capacității de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori prelungirea concediului medical peste 90 de zile’’, se arată în ordonanţele procurorilor DNA.

,,În alt context, în perioada 18.05.- 11.06.2015, inculpatul Țîrle Leontin, în aceeași calitate, a primit sume de bani de la un alt medic (denunțător în cauză), în total 5.423 lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu constând în aplicarea întocmai și la timp, în cadrul casei județene de pensii, a deciziilor luate de conducerea Casei Naționale de Pensii. Acest lucru i-a permis denunțătorului să avizeze cazurile noi pentru încadrarea în grad de invaliditate, în condițiile în care încadrarea în grade de invaliditate trebuia să se facă la nivelul fiecărui cabinet medical, de către medicii specialiști. În această manieră, denunțătorului i s-a creat posibilitatea de a obține sume de bani într-un cuantum mai ridicat și mai multe foloase materiale, sumele de bani primite de acesta în legătură cu avizarea cazurilor noi fiind mai mari decât cele primite în situația revizuirilor’’, mai este precizat în ordonanţele DNA.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor