Liceeni împotriva discriminării

De Crina Dobocan
Entuziasm şi dorinţă de exprimare
Entuziasm şi dorinţă de exprimare - © Foto: Crina Dobocan
Ziua Internaţională a Discriminării a fost marcată de elevii de la Liceul „Aurel Lazăr”.


Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” a implicat elevii şi profesorii în activităţile organizate cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Discriminării Rasiale. Activitatea a fost coordonată de profesorii Vasile Juncu, Rodica Juncu, Ciprian Băguţ şi Mihaela Băguţ şi de elevii Andrei Şuteu şi Răzvan Meze din clasa a X-a B. La dezbateri au participat elevii din clasele a IX-a B, a IX-a D, a X-a A şi a X-a B.

În prima parte a activităţii, cei prezenţi au urmărit un material în care au aflat despre fenomenul discriminării, care, indiferent pe ce fel de criteriu s-ar manifesta, este o încălcare elementară a drepturilor omului şi se pedepseşte conform Codului Penal în vigoare din ţara noastră.

Informaţiile tematice prezentate au scos în evidenţă efectele negative ale acestui fenomen social, cauzate de o educaţie precară sau de lipsa de interes pentru nevoile celui de lângă noi. În sprijinul promovării unei atitudini de toleranţă, solidaritate şi respect faţă de semenul nostru au fost amintite şi învăţăturile moralei creştine, promovate şi la orele de religie.
În a doua parte a activităţii, profesorii şi elevii au fost invitaţi să discute pe baza acestui subiect, să identifice cazuri de acest gen la care au fost martori şi să propună soluţii pentru a se combate acest fenomen care nu face cinste societăţii contemporane.

Au fost amintite diverse situaţii în care s-a făcut simţit fenomenul discriminării, atât în ţară cât şi în deplasările în alte ţări.
Aactivitatea s-a desfăşurat într-o atmosferă încărcată de energie tinerească, spontaneitate şi dorinţă de exprimare a propriilor opinii şi păreri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !