Liceeni in concurs: „Si pe noi nu ne intrebati?”

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
1Comentariu
Liceeni in concurs: „Si pe noi nu ne intrebati?”
Un licean orădean a ajuns în etapa de vot a unui concurs de idei pentru îmbunătăţirea învăţământului.

Orădeanul Antonius Cezar Hegyes, care va intra în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, este singurul elev din Bihor ajuns până în finala concursului „Şi pe noi nu ne întrebaţi?”. Competiţia este organizată de către o serie de organizaţii de răspundere civică, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Până la sfârşitul lunii are loc etapa de votare a proiectelor înscrise. Scopul final este ca din cele 58 de echipe să rămână 10, care îşi vor expune soluţiile de îmbunătăţire a sistemului de învăţământ românesc la conferinţa naţională, după care vor redacta un document «manifest» trimis către ministrul educaţiei, societatea civilă etc.

„Proiectele au nevoie de toată susţinerea posibilă – în acest moment, elevii trebuie să se ocupe de campania de marketing a ideii lor. Este de responsabilitatea nostră, a tuturor, de a încerca să îmbunăţăţim sistemul românesc. Sprijinul comunităţii orădene ar însemna mult pentru echipa mea, dar şi pentru întregul concurs. Pe termen lung se antrenează în aşa fel răspunderea civică a oraşului nostru. Oricum, noi suntem recunoscători tuturor Bihorenilor care ne votează ”, transmite Antonius Hegyes şi în numele colegului de echipă Vladimir Popa Nimigean.

Votările se fac pe site-ul http://sipenoinuneintrebati.romanobutiq.ro, echipa lui Hegyes având numărul 45.

Şi la alte concursuri

Mai notăm că, pe 25 aprilie, Antonius Hegyes a ajuns printre finaliştii concursului de eseuri liceale „Care este rolul meu în protejarea drepturilor omului?” organizat de Ambasada SUA.

Iar în 2010, pe când era elev la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea, Antonius Hegyes s-a calificat la faza interjudeţeană a concursului epistolar cu tema „Compune o scrisoare în care să explici de ce este important să vorbim despre SIDA şi să ne protejăm împotriva bolii”, organizat de Poşta Română sub egida Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor