Liceenii din Oradea și Salonta se pot înscrie la un concurs finanțat de YouthBank

De CARMEN ILE
Reactualizat la:
Liceenii din Oradea și Salonta se pot înscrie la un concurs finanțat de YouthBank
Liceenii din Oradea și Salonta se pot înscrie până pe 20 martie la concursul de proiecte care primesc susținere financiară prin programul YouthBank.

Concursul, care este coordonat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea, se află la cea de-a treia ediție, iar elevii care au idei de proiect cu impact în comunitățile din care fac parte vor primi sume cuprinse între 500 și 2.000 de lei pentru a-și pune ideile în practică.

Valoarea totală a fondului este de 15.462 de lei, bani pe care membrii YouthBank i-au strâns din acțiuni și evenimente organizatorice (Concert de colinde cu clopoței, Târg de Crăciun, etc) în perioada decembrie 2014 – februarie 2015.

Câteva firme din Oradea se implică la acest concurs ca și parteneri financiari, dar și în speranța de a-și găsi viitori angajați.

„Responsabilizăm segmentul liceenilor, un astfel de proiect înseamnă o creștere a actului educațional prin metode nonformale și, din perspectiva mea de angajator, înseamnă să am niște persoane pe care nu trebuie să le reiau pentru a-i forma ca oameni. Îmi este ușor să formez profesional un om, dar nu pot forma omul din punctul de vedere al celor 7 ani de acasă”, a spus Cătălin Popa, membru al Consiliului Director al Fundației Cumunitare Oradea.

Criterii de eligibilitate a proiectelor:

Proiectul trebuie să fie scris de către liceenii aplicanți.

Echipa de proiect trebuie să fie formată din cel puțin 3 liceeni din Oradea sau Salonta.

Aplicația trebuie trimisă până la sfârșitul zilei de 20 martie.

Trebuie să existe o organizația gazdă cu care să se semneze contractul de finanțare.

Informațiile despre proiect trebuie exprimate clar.

Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu, de la activități sportive, la sănătate. Sunt încurajate proiectele inovatoare, care pot genera resurse și care au un impact pe termen lung.

Cum se aplică

Liceenii trebuie să descarce formularul de aplicare de aici, să îl completeze și să îl trimită la adresa de e-mail oradea@youthbank.ro.

YouthBank Oradea este administrat de către un grup de 17 liceeni. Ei sunt cei care vor analiza proiectele care vor fi înscrise în concurs.

„YouthBank a însemnat pentru mine un mediu în care să pot să îmi dezvolt anumite abilități, precum cele de management de proiect, leadership, implicare în problemele comunității, relaționarea cu alți elevi, cadre didactice sau cu oameni care să ne ajute să implementăm proiecte. Am prins mai mult încredere în mine”, este convins Bogdan Miclăuș, elev la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”.

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 31 martie.

În 2013, YouthBank a finanțat 11 proiecte, în valoare totală de 18.ooo de lei (7 în Oradea și 7 în Salonta), printre cele mai inspirate se numără proiectele „We care” (peste 100 de sandwich-uri distribuite săptămânal, timp de 5 săptămâni, persoanelor nevoiașe de la Centrul de Noapte Oradea) sau „Festivalul luminii” (la care au cântat 15 artiști locali).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !