Liceenii pro alimentație sănătoasă

De Alexandru Guiaș
Front comun pentru o alimentație sănătoasă
Front comun pentru o alimentație sănătoasă
În cadrul Luna Prof21 – „O lună de activități educaționale inovatoare promovate de comunitatea Prof21” – elevii clasei a XI-a G de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, coordonați de prof. Marcela Urs, consilier școlar prof. Alice Corodeanu și prof. Anca Gabor, au serbat “Ziua Mondială a Alimentației” (16 octombrie).

Deviza activității a fost ”Noi promovăm consumul responsabil!”. Activitatea a constat în amenajarea unui stand expozițional în cadrul unui eveniment mai amplu, desfășurat în incinta școlii noastre. La acest stand au fost expuse postere tematice tipărite pe hârtie fabricată manual, furnizate de Asociația Reper21, dar și realizate de elevi.

S-au împărțit flyere și s-a prezentat un spot video cu titlul ”Familia responsabilă vs. Familia iresponsabilă”, filmat și regizat de elevi. Toate materialele prezentate și-au propus să promoveze principiile consumului responsabil, achiziționarea de produse locale, achiziționare de produse cu un impact scăzut de mediu, colectarea selectivă a deșeurilor, achiziționarea produselor la vrac, reutilizarea, reciclarea și reducerea. „Evenimentul s-a dorit a fi unul de încununare a tuturor activităților de testare a ”Recomandărilor metodologice” pentru ”Competențe pentru dezvoltarea durabilă”, din cadrul proiectului POSDRU ”Dezvoltarea abilităților de viață a tinerilor în contextul dezvoltării durabile”.

În cadrul acestui proiect, școala noastră este una dintre cele trei școli pilot din județul Bihor, unde cu sprijinul Asociției Reper 21, în acest an, au fost desfășurate o mulțime de activități prin care să se dezvolte la elevi o serie de abilități de viață, indispensabile în contextul lumii de azi”, a precizat prof Marcela Urs.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !