Licenţe de pescuit recreativ sportiv

De Simona Albinaru
5Comentarii
Autorizaţiile obţinute
Autorizaţiile obţinute
Începând de anul acesta, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Bihor deţine autorizaţie de pescuit recreativ pe Crişul Repede, tronsoanele I, II şi III şi Crişul Negru, tronsoanele I şi III.

„În urma deciziei judecătoreşti, AJVPS Bihor a obţinut autorizaţia de pescuit pe Crişul Repede, tronsonul I din Vadul Crişului până la acumularea Lugaş, tonsonul II cuprins între Lugaş şi Podul CFR din Ioşia, aici fiind incluse şi Acumularea de la Tileagd şi cea de la Fughiu, şi tronsonul III – de la Podul CFR Ioşia până la frontiera cu Ungaria. Pe Crişul Negru, autorizaţia de pescuit recreativ sportiv s-a obţinut pe tronsonul I de la Beiuş până la barajul Ginta şi pe tronsonul III de la barajul Tăut la limita cu judeţul Arad”, a precizat Sorin Bronţ, reprezentantul AJVPS Bihor.

Cotizaţii

În ceea ce privesc cotizaţiile şi anul acesta, acestea sunt împărţie în două pachete. Primul pachet cuprinde apele curgătoare. Pentru acest pachet pescarii trebuie să plătească 70 de lei, sumă în care este cuprinsă şi valoarea permisului ANPA. Pentru elevii şi studenţii la zi valoarea permisului este de 50 de lei iar pentru iar pentru pensionari 40 de lei. Cei care doresc să achiziţioneze pachetul II, respectiv vor să pescuiască pe lacurile cu licenţă de acvacultură deţinute de AJVPS (Leş, Fegernic, Diosig şi Crestur), vor plăti 100 de lei.

Cei care optează pentru pachetul combinat, ape curgătoare şi bălţi, vor plăti 150 de lei, 130 de lei elevii şi studenţii la zi şi 120 de lei pensionarii.

Cotizaţia suplimentară de pescuit pe lacuri în perioada prohibiţiei, valabilă doar pentru cei care au achitat pachetul II, este de 200 de lei.

Începând cu 1 aprilie dacă se achită separat, pachetul I se majorează cu 10 lei, şi va fi 80, 60 respectiv 50 de lei, iar pachetul II se majorează cu 30 de lei şi va fi 130 de lei. Pachetul complet I+II va fi 170, 150 respectiv 140 de lei.

Conform legislaţiei în vigoare cei prinşi la pescuit fără permise valabile riscă amenzi între 300 şi 600 de lei.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor