Liceul „Don Orione”, solidar cu greviştii

La Liceul „Don Orione” nu este greva, însa colectivul didactic se solidarizeaza cu colegii din învatamântul de stat. Dascalii de la „Don Orione” nu participa la greva deoarece revendicarile formulate de sindicatele din învatamântul de stat nu îi privesc, având în vedere ca scoala, fiind particulara, nu primeste nici un fel de sprijin financiar de la stat.

Baza materiala a scolii este asigurata în exclusivitate din fondurile Congregatiei „Don Orione”, la standarde înalte.
„În acest context, prin neparticiparea la greva nu am dorit sa aducem prejudicii parintilor care si-au adus copiii în scoala noastra. Subscriem la ideea ca revendicarile colegilor nostri sunt întemeiate, situatia din învatamânt fiind grava.


Am dori ca în tara noastra legea sa fie respectata, fie ca este vorba despre Legea învatamântului, fie ca este vorba despre actele normative care reglementeaza activitatea învatamântului particular preuniversitar”, sta scris în comunicatul de presa al cadrelor didactice de la Liceul „Don Orione”. Acestia considera ca statul ar trebui sa finanteze si scolile particulare, din moment ce parintii elevilor care frecventeaza aceste unitati de învatamânt sunt si ei contribuabili, iar învatamântul de zece ani este obligatoriu.

Pengo Zoltan