Liceul „Ghibu” se extinde, peste Nufărul

De Cristina Ghilea
Liceul „Onisifor Ghibu” este neîncăpător, în comparaţie cu cererile de înscriere depuse de părinţi.
Liceul „Onisifor Ghibu” este neîncăpător, în comparaţie cu cererile de înscriere depuse de părinţi.
Consiliul Local a votat declararea „de interes public local” a unor terenuri publice și private, pe care se va construi un nou corp al liceului.

Terenul situat în vecinătatea Grădiniţei 56 şi a Parcului Adona, în zona străzilor Liszt Ferenc, Tompa Mihaly şi a depozitului de legume-fructe, în suprafaţă de peste 15.000 mp, a fost declarat, miercuri, ca fiind „de interes public local, în vederea realizării unui proiect privind extinderea şi modernizarea infrastructurii şcolare a Municipiului Oradea – în zona cartierului Nufărul”.

Exproprieri

Din 11 parcele afectate de proiectul de hotărâre, şapte sunt proprietatea privată a unor orădeni, iar restul sunt ale oraşului. După emiterea hotărârii de miercuri, Direcţia Patrimoniului Imobiliar va trece la exproprieri, respectiv la achiziţii ale terenurilor.

„Ghibu” și „Grigorescu” cer

Proiectul de hotărâre a fost emis ca urmare a unei cereri venite din partea conducerii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, în care se arată că imobilul folosit azi este neîncăpător faţă de interesul părinţilor să îşi înscrie copiii în această şcoală:

„Pentru anul şcolar 2019 – 2020 sunt recenzaţi în zonă foarte mulți copii pentru a se înscrie la clasa pregătitoare, mult mai mare decât posibilităţile unităţii noastre de şcolarizare. Astfel, se poate constata că, în ciuda tuturor eforturilor pe care le facem, unitatea noastră de învăţământ poate ajunge în situaţia în care fie revine la desfăşurarea activităţilor în mai multe schimburi (aşa cum a fost înainte şi imediat după 1989), fie trebuie să refuze înscrierea copiilor la şcoală, din lipsă de spaţiu”.

Executivul a propus materialul consilierilor, cu observaţia că o şcoală nouă le-ar servi şi orădenilor de peste Centură, din cartierul Grigorescu, unde nu există nicio variantă de şcolarizare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !