Licitație pentru lucrări la sediul fostului Palat al Finanțelor

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
5Comentarii
Licitație pentru lucrări la sediul fostului Palat al Finanțelor
Procedura de licitare pentru „Proiectare sediu Consiliul Județean Bihor din Oradea, str. Republicii nr. 35” este deja în desfășurare.

Clădirea care a fost Palat al Finanțelor, dar și sediul al mai multor cabinete medicale din cadrul Policlinicii Mari, se află într-o stare accentuată de degradare, fiind la un moment dat locul unde se adăposteau oamenii străzii.

Ridicatã într-un singur an, la sfârșitul secolului al XIX-lea, impozanta clãdire a fost închiriatã inițial de statul maghiar care i-a dat destinația de Palat al Finanțelor. Dupã primul rãzboi mondial a revenit statului român, iar din anii ’50 a adãpostit cabinete medicale. Clădirea a fost mai bine de un deceniu a nimănui, deoarece a făcut obiectul unui proces de revendicare întins pe durata a mai bine de 14 ani.

În 2016 Consiliul Județean a câștigat clădirea revendicată de Ordinul Mizericordian prin Fodor Jozsef, vicarul Episcopiei Romano-Catolice, care a pretins că imobilul a fost construit de călugării mizericordieni în 1899-1900 pentru a-l da, apoi, în chirie Administraţiei Finanţelor austro-ungare din Oradea.

Inițial conducerea CJ Bihor și-a dorit să vândă imobilul, apoi luând decizia de a o transforma în sediu administrativ al Colnsiliului Județean Bihor.

„Termenul de depunere al ofertelor expiră pe 6 august 2019. Până pe 19 iulie, ofertanții pot solicita clarificări”, spune Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor. Valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este 747.220 lei.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor