Liderii si parlamentarii USL Bihor, despre cooptarea UDMR la guvernare

De Călin Corpaş
Liderii si parlamentarii USL Bihor, despre cooptarea UDMR la guvernare
Ioan Cupşa (PNL), deputat Trebuie să avem o bună relaţie cu UDMR, dar sunt împotriva cooptării la guvernare, desemnării de miniştri, din partea acestei formaţiuni politice. O bună parte din scorul nostru electoral se datorează dorinţei de schimbare.

Drept urmare, ei au ales, au rămas până în ultimul moment să rămână lângă un regim care, sperăm noi, încetează acum. În măsura în care se va decide într-un for democratic al partidului altceva, mă voi supune, însă cred că o asociere la guvernare nu va fi votată.

 Valeriu Boeriu (PNL), senator

Mă întreb dacă ne şi întreabă cineva pe noi, dacă suntem sau nu de acord. Ca o glumă, vă spun că din patru în patru ani se fac alegeri în România pentru a afla cine guvernează alături de UDMR. Personal, nu aş fi de acord, pentru că au fost complicii celor care au guvernat România în ultimii ani.

Gheorghe Costin (PNL), deputat

Chiar dacă avem acest scor zdrobitor, noi nu putem elimina anumite formaţiuni politice. În ceea ce priveşte guvernarea cu UDMR, eu unul nu aş accepta nominalizarea de miniştri din partea UDMR, deoarece nu este momentul. Dar o cooperare, discuţii trebuie să aibă loc.

 Florica Cherecheş (PNL), deputat

Eu sunt persoana care a colaborat bine cu toată lumea, indiferent de religie sau de etnie sau de alte lucruri. În acest caz, cred şi eu că nimeni nu o să mă întrebe pe mine. Probabil că suntem mult prea mici, într-adevăr, ca să contribuim în această decizie. Dar în acest moment scorul UDMR este destul de mic. Nu ştiu ce se întâmplă cu încrederea pe care ei o au în faţa electoratului maghiar. Poate că este momentul ca guvernarea următoare să fie fără UDMR.

 Cristian Bodea (PNL), senator

Politica se face cu datele din teren şi cere compromisuri. Sunt nişte cerinţe şi te raportezi la adversar. Am fost cu Băsescu când a fost necesar. Ne-am aliat cu PSD când a fost necesar şi dacă va fi nevoie, ne vom alia cu UDMR, că ne place sau nu de cei din UDMR. Sunt nişte necesităţi care se analizează la nivel naţional, sunt nişte calcule politice. Vom vedea ce se va decide. Noi dorim să-l dăm jos pe Băsescu. Acesta e scopul principal şi pentru asta ne-au votat foarte mulţi oameni. Dacă pentru asta avem nevoie de UDMR, ne vom alia cu ei! Nu ne aliem cu ei pe viaţă! Ce-i aşa mare dramă?!

Gheorghe Bogdan (PSD), deputat

USL are o majoritate suficientă pentru a guverna fără UDMR. Majoritatea cred că este stabilă şi suficientă.

Ioan Sorin Roman

 Ioan Sorin Roman (PSD), deputat

Personal, nu susţin intrarea UDMR la guvernare. Să sperăm că în forurile politice superioare nu se va considera că pentru interesul naţional şi pentru a da bine în Europa e bine să discutăm şi să colaborăm cu toţi cei care, indiferent că sunt de dreapta sau de stânga pot să scoată România din mocirlă. Dacă se va considera necesar şi va fi un vot de echipă, voi vota aşa cum va cere echipa.

 

Ioan Mang, preşedinte PSD Bihor

Abordarea „nu-i luăm, pentru că au fost la guvernare” este greşită. Toţi, la un moment dat, am făcut greşeli. Nu cred că este cazul să ne raportăm la acest lucru. Nimeni nu a afirmat până acum că UDMR va guverna România. S-a afirmat, în schimb, că se face o invitaţie pentru a se constitui în Parlament, la un moment dat, o majoritate constituţională. Şi pentru asta se vor putea demara discuţii.

 

Cornel Popa, preşedinte PNL Bihor

USL trebuia să dea către exterior, cel puţin, primul semnal de formaţiune politică nu una destabilizatoare pentru România, nu una infatuată, datorită procentului pe care îl are, ci trebuie să se înţeleagă şi la Bruxelles şi în America că noi nu dezavuăm conlucrarea cu minorităţile minoritare şi UDMR. Nu în ultimul rând, vă rog să luaţi în calcul că încă şi foarte emfatic, nenea Băsescu ne anunţă că încă are grijă şi ştie pe cine va pune prim-ministru. Noi am anunţat România şi românii că USL are candidaţii pe care i-a făcut cunoscuţi. Dar am făcut cunoscut şi primul-ministru. Cred că este nevoie inclusiv de UDMR pentru ridicarea mâinilor în Parlament, pentru ca acest Cabinet nou-creat să-l aibă în frunte pe Ponta.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !