Ligia Grozav, record judetean

De Gavril Nutiu
Ligia Grozav a început cu brio sezonul
Ligia Grozav a început cu brio sezonul
Atleta orădeană Ligia Grozav a devenit campioană naţională la săritura în înălţime junioare I.

CN de atletism în sală pentru juniori I a reunit la start un număr de 354 de sportivi (127 la feminin, respectiv 232 la masculin), de la 83 de cluburi din întreaga ţară. Competiţia a fost fructuoasă pentru atletismul orădean, care şi-a trecut în cont un număr de trei medalii.

Cea mai bună performanţă a fost realizată de Ligia Grozav (CSU CSM Oradea, antrenori Mariana şi Virgil Preda), care a devenit campioană naţională în proba de săritură în înălţime, cu un rezultat excelent, de 1,85 metri. Ligia a dominat categoric finala probei, pe care a câştigat-o în mod detaşat. Ocupantele locurilor 2 şi 3, Andra Cojocaru şi Anca Burcă (ambele de la CSŞ Bacău), au sărit doar 1,70 metri. Rezultatul Ligiei Grozav constituie un nou record judeţean, atât la junioare, cât şi la tineret. „Mă bucur mult pentru Ligia, care şi-a dat drumul şi se află pe o panta ascendentă, după un sezon mai modest care a urmat titlului de campioană mondială la junioare doi, cucerit în urmă cu doi ani. Progresul ei din acest sezon dovedeşte că Ligia va avea un cuvânt de spus în proba de înălţime”, a afirmat antrenorul Virgil Preda. Demn de remarcat este faptul că Ligia Grozav a trecut din prima încercare la 1,65, 1,70, 1,75 şi 1,80 metri, a reuşit 1,85 metri la a treia săritură, apoi a încercat la 1,88 metri, dar a ratat. În aceeaşi probă, Oana Lupşe (LPS Bihorul) a ocupat locul 10, cu 1,50 metri.

Două medalii de argint

Un alt sportiv al soţilor Preda, Sergiu Perţe (CSU LPS Bihorul) a devenit vicecampion naţional la săritura în înlţime masculin, cu rezultatul de 2 metri. Performanţa sa este remarcabilă ţinând seama de faptul că el se află abia în primul an la categoria de vârstă juniori I. Cea de-a treia medalie pentru atletismul orădean a fost dobândită de Cristian Tăut (CS CN „Mihai Eminescu”, antrenor Florin Indrie), care a devenit vicecampion naţional la 800 metri, cu timpul de 1’55,88’’. Tot el s-a situat pe locul 7 la 400 metri, cu 51,17’’. Ştafeta de 4×2 tururi a CS CN „Mihai Eminescu”, alcătuită din Alexandru Drimba, Mihai Haş, David Blaga şi Cristian Tăut, s-a clasat pe locul 5, cu timpul de 3’15,12’’. La săritura în lungime masculin, Patrik Zahui (CS CN „Mihai Eminescu”) a ocupat locul 8, cu 6,31 metri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !