Locul I la American Computer Science

De Crina Dobocan
Gojdiştii, alături de dascălii care i-au pregătit
Gojdiştii, alături de dascălii care i-au pregătit
Patru gojdişti au luat locul I la concursului mondial American Computer Science League (ACSL).


Elevii gojdişti Alexandru Ardelean, Şerban Cicortaş, Mihai Franţiu, Rareş Iova şi Raul Kele – toţi în clasa a XI-a, au avut rezultate meritorii la etapa finală a concursului mondial American Computer Science League (ACSL). Echipa, însoţită de prof. Adrian Niţă, a participat, în luna mai, în Orlando (SUA), la etapa finală a concursului mondial American Computer Science League (ACSL). Concursul de programare pe calculator a ajuns în acest an la a XXXVII-a ediţie, fiind adresat elevilor de liceu. Concursul este pe lista activităţilor aprobate de Asociaţia Naţională Americană a Directorilor de Şcoli (NASSP – Național Association of secondary School Principals), fiind totodată membru instituţional al Asociaţiei Americane a Profesorilor de Informatică (Computer Science Teachers Association). La această ediţie au participat peste 200 de echipe din SUA, Canada, Europa, Africa şi Asia. Patru din cei cinci elevi au reuşit să obţină locul I, la una dintre secţiunile concursului – senior five. Chiar dacă lui Raul Kele i-a lipsit o singură sutimă pentru a lua locul I la individual, modelul său de a rezolva problemele a fost dat exemplu celorlalţi concurenţi.

La probele în echipă ale competiţiei, gojdiştii s-au clasat pe locul X din 200.

„Probele au fost mai dificile decât cele cu care erau obişnuiţi elevii. Este un concurs deosebit de puternic. Pot să afirm că ne-am clasat meritoriu, dat fiind că e prima noastră experienţă de acest gen. Pe de altă parte, materia pe care au avut-o de pregătit elevii a fost mult mai vastă decât cea care li s-a predat la clasă. În plus, pe lângă partea de programare, liceenii noştri au avut de rezolvat şi probleme de teorie”, a declarat prof. Adrian Niţă, cel care, alături de profesoarele Maria Niţă şi Corina Luncan, i-a pregătit pe elevi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !