Locuri de munca in Germania si Danemarca

Locuri de munca in Germania si Danemarca
Anul 2012 începe cu veşti bune pentru românii cunoscători de limbă germană care se află în căutarea unui loc de muncă.

„Peste 500 de locuri de muncă sunt oferite de o firmă din Germania, landul Bavaria în Baden – Wurttemberg. O condiţie de bază este cunoaşterea limbii germane”, ne-a informat Simona Burdean, consilierul Eures de pe lângă AJOFM Bihor.

Calificări

Firma Phoenix Gir are nevoie de 56 de ingineri, 34 de ingineri proiectanţi, 34 de lucrători CNC, 44 de specialişti sofware, 30 de sudori, 36 de specialişti în mecatronică, 56 de electronişti, 36 de stivuitorişti, 68 de şoferi camion, 16 agenţi call center, 16 medici, 76 de asistenţi medicali şi îngrijitori, 38 de specialişti în doemniul gatsronomic şi 24 de bucătari.

„Cei care vor aplica pentru meseriile solicitate trebuie să fie calificaţi în meseriile cerute. Angajatorul oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe, unii dintre ei dispunând şi de cantine”, a precizat Simona Burdean. Contractul este pe durată permanentă.

În ceea ce priveşte salariile, acestea sunt cuprinse între 3.200 şi 4.500 de euro brut/lună pentru inginerii proiectanţi şi între 3.500 şi 5.800 de euro brut/lună pentru inginerii în doemniul ingineriei electrice şi automatizărilor.

Specialiştii software, cunoscători a programelor Exp, Java, PHP, SAP şi NET, au posibilitatea de a câştiga între 3.200 şi 4.500 de lei. Lucrătorii CNC vor primi un salariu cuprins între 2.200 şi 2.800 de euro brut/lună. Doctorii, cu următoarele specializări: medicină generală, medicină internă, chirurgie, ortopedie, neurologie, ginecologie şi anestezie, precum şi medicii asistenţi în toate specializările, vor outea câştiga între 4.000 şi 6.000 de euro brut/lună.

Agricultori în Danemarca

În această perioadă se face selecţie şi pentru 75 de persoane pentru muncă în agricultură în Danemarca. „Cei selectaţi vor participa la recoltarea de diverse fructe şi legume (căpşuni, zmeură, măzare, ceapă etc.). Este necesară cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu”, a subliniat Simona Burdean.

În mod normal, se lucreaza între 25-37 ore săptămânal, dar numărul orelor depinde şi de vreme. Munca poate începe la ora 4:00 dimineaţa. Vârsta minimă a aplicanţilor este de 18 ani. Experienţa în munca agricola şi, mai ales, în ferme daneze constituie avantaj. Cazarea se face în cort. La cele mai multe din ferme, lucrătorii trebuie să îţi aducă un cort, ustensile de gătit şi haine groase. În ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete, baie, maşini de spălat. Taxa de cazare în camping este între 2 şi 10 euro/zi, pentru acoperirea costurilor serviciilor de electricitate, apa. Dacă contractul începe înainte de luna mai şi se termină după luna august, angajatorul va oferi întotdeauna cazare în spaţiu acoperit, contracost sau va ajuta lucrătorul să îşi găsească cazare. Plata este întotdeauna în functie de cantitate, în medie 0,8-0,9 euro/kg. Plata se face conform Contractului Colectiv de Muncă în agricultură sau conform contractului individual de muncă. Transportul către Danemarca şi înapoi,în România este în responsabilitatea lucrătorilor. Se recomandă păstrarea biletelor de transport, pentru eventuale deduceri de impozit.

Durata variabilă a contractului începe la sfârşitul lunii mai/jumătatea lunii iunie până în august/sept. Informaţii suplimentarea se pot obţine de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !