Locuri de muncă prin proiecte de economie socială

De Dan Birta
1Comentariu
Imagini de la lansarea celor două proiecte
Imagini de la lansarea celor două proiecte
Zece persoane defavorizate din Comuna Lăzăreni vor avea de lucru prin două proiecte de economie socială.


Două proiecte de economie socială care vor asigura de lucru pentru persoanele defavorizate din Comuna Lăzăreni au fost lansate vineri, 25 iunie, la Centrul de Afaceri din Oradea. În deschiderea conferinţei de lansare a celor două proiecte, a luat cuvântul Adrian Şimon, coordonatorul celor două proiecte. Acesta a vorbit despre ideea de bază a proiectelor de economie socială, care nu este cea de a face profit. „Proiectele de economie socială furnizează servicii, dar nu urmăresc profitul. Combină obiectivele sociale cu priorităţile sociale”, a declarat Adrian Şimon.

Cofinanţare POSDRU

Cele două proiecte, fiecare în valoare de circa 877.000 de lei, sunt cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Primul proiect, al Asociaţiei Eco Lăzăreni oferă servicii de întreţinere spaţii verzi, întreţinere de mobilier urban, amenajare peisagistică, curăţare şi deszăpezire. Al doilea proiect de economie socială aparţine Asociaţiei Consult Pro Lăzăreni şi are ca obiect de activitate servicii de curăţenie interioară şi exterioară, curăţenia de hale şi întreţinerea de spaţii verzi.

Fiecare dintre cele două asociaţii au în alcătuire câte un manager şi cinci angajaţi. Toţi angajaţii au trecut sau sunt în proces de formare pentru competenţele necesare furnizării serviciilor la cele mai înalte standarde de calitate şi profesionalism. Pe viitor se doreşte investirea în alte formări ale angajaţilor pentru a putea dezvolta paleta de servicii oferite.

„Obiectivele celor două asociaţii înfiinţate prin aceste proiecte de economie socială sunt: asigurarea de locuri de muncă pentru persoanele defavorizate din Comuna Lăzăreni, dezvoltarea continuă a calificării angajaţilor, furnizarea de servicii de calitate în mod profesionist şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea de parteneriate stabile şi zona judeţului”, a declarat Bogdan – Daniel Orbulov, managerul unuia dintre proiecte.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor