Locuri de parcare cu bis, pe strada Iza

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Szakacs Roza şi înghesuita stradă Iza
Szakacs Roza şi înghesuita stradă Iza
Primăria intervine în scandalul locurilor de parcare de la asociaţia de proprietari Iza. Se va relua procedura.

Scandalul de atribuire a locurilor de parcare de pe strada Iza nu rămâne fără urmări. În urma sesizării Rozei Szakacs, proprietară în blocul S8, scara A, Primăria a dispus, practic, reluarea procedurii de atribuire a locurilor de parcare.

„Având în vedere faptul că încă nu a fost stabilită data şi ora atribuirii, Comisia de atribuire poate relua procedura de atribuire cu etapa de depunere a cererilor. În acest sens, vom solicita Preşedintelui Comisiei de atribuire care este şi Preşedinte al Asociaţiei de Proprietari să reia afişarea anunţului de depunere a cererilor, afişare la care să vă invite să asistaţi şi să semnaţi procesul verbal de afişare a anunţului privind depunerea cererilor şi documentelor doveditoare pentru domiciliu şi pentru proprietate/folosinţă a autoturismului”. Aceste rânduri îi sunt adresate Rozei Szakacs de către directorul AIO, Cristian Beltechi, care semnează adresa împreună cu şeful Serviciului Parcări, Ion Şimon.

Şefi arătaţi cu degetul

În ediţia sa de miercuri, Jurnal Bihorean relata în exclusivitate, prin reportajul intitulat „Parcări atribuite cu cântec pe strada Iza” şi publicat în pagina 3, despre modul cel puţin ciudat în care s-a procedat la atribuirea locurilor pentru blocul S8, scările A şi B. Riverani care au acuzat faptul că au aflat din întâmplare despre procedură, că aceasta nu a fost afişată pe casa scării, iar şefa de la scara B, Rodica Sasu şi preşedintele asociaţiei, Nicolae Roşca, sunt acuzaţi că au rezolvat opt locuri de parcare cu cei de la Serviciul Parcări, lăsând pe dinafară mai multe dosare depuse de vecini.

Preşedintele Roşca se disculpă, spunând că nu asociaţia a organizat procedura, deoarece majoritatea membrilor nu au vrut o asemenea procedură, tocmai din cauza lipsei locurilor de parcare. Potrivit lui Roşca, aceasta ar fi fost organizată la nivel de bloc. Totuşi, Regulamentul Primăriei prevede clar că doar asociaţiile de proprietari pot organiza asemenea proceduri de atribuire, iar el, Nicolae Roşca, a şi girat-o, de altfel, prin participarea sa în Comisia de atribuire. Totuşi, şeful asociaţiei îi trimitea pe nemulţumiţi la şefa de scară Rodica Sasu. „E o problemă acolo, dar nu este o problemă de asociaţie”, a declarat Roşca, pentru JB.

Szakacs Roza este pensionara care în decembrie sesizase Primăria – Administraţia Imobiliară Oradea şi Serviciul Parcări – despre neregulile depistate în acest caz. Prin răspunsul primit de la directorul Cristian Beltechi, orădencei i se dă, practic, dreptate.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor