Locuri libere la Universitate

De Crina Dobocan
Locuri libere la Universitate
Peste 3.500 de locuri, scoase la concurs în sesiunea de admitere din Septembrie 2015.

Universitatea din Oradea a dat publicităţii numărul de locuri pe care le va scoate la concurs în sesiunea de admitere din toamnă. Astfel, pentru studiile universitare de licenţă, instituţia de învăţământ superior din Oradea dispune de 177 locuri bugetate (din care 13 pentru rromi şi 13 pentru tineri de origine română din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obţinută în România) şi de 3.354 de locuri cu taxă.

În plus, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea va scoate la concurs, pentru sesiunea din septembrie, 113 locuri la studii de licenţă.

Dintre acestea, 80 de locuri sunt la specialitatea Medicină (în limba engleză), în baza suplimentării capacităţii de şcolarizare de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

„Cifrele se referă inclusiv la studenţii non EU şi vor suferi modificări în funcţie de numărul de scrisori de acceptare la studii primite pentru aceştia”, se arată într-un comunicat semnat de Biroul de Presă al UO.

Pentru studiile universitare de masterat vor fi scoase la concurs 69 de locuri bugetate (din care 4 locuri pentru românii de pretutindeni) şi 2.522 de locuri cu taxă, iar pentru studiile de doctorat mai sunt libere 15 locuri fără taxă (din care un loc este pentru tinerii de origine română din Republica Moldova) și 150 de locuri cu taxă.

Pentru informaţii suplimentare, candidații pot consulta pagina de web a Universităţii din Oradea.

Înscrierile vor începe în 7 septembrie şi se vor desfăşura conform calendarului propriu al fiecărei facultăţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !