Lucrări ABA Crişuri la Toboliu şi Tărian

De Simona Albinaru
Lucrări ABA Crişuri la Toboliu şi Tărian
Administraţia Bazinală de Apă Crişuri în parteneriat cu Tiszántúli Vizügyi Igazgatóság, Debrecen a implementat proiectul Dezvoltarea sistemului comun de apărare împotriva inundaţiilor pe malul drept al râului Crişul Repede în zona transfrontalieră. Lucrările, care au fost executate în cadrul proiectului de către partenerul român, sunt amplasate pe râul Crişul Repede, pe teritoriul localităţilor Toboliu şi Tărian, judeţul Bihor.


„Obiectivul proiectului a constat în amenajarea și modernizarea infrastructurii de protecție împotriva inudațiilor în bazinul Crișului Repede. În faza inițială, obiectivul prezenta mai multe deficiențe cauzate de trecerea unei perioade îndelungate de timp de la construirea acestuia. Astfel, prin reabilitarea şi extinderea cantoanelor Toboliu și Tărian, respectiv modernizarea drumului de acces pentru intervenție în caz de ape mari, pe coronamentul digului de pe malul drept al Crișului Repede, s-a urmărit îmbunătățirea condițiilor de muncă ale echipelor de lucru care își desfășoară activitatea aici”, a declarat Dorel Dume, director ABA Crişuri.

Valoarea bugetului aprobat pentru partenerul român este de 300.000 euro. Perioada de implementare a proiectului a fost 1.01.2013 – 31.12.2014.

Printre lucrările realizate prin proiect de către partenerul român se numără crearea accesului rutier pe coronamentul digului mal drept Crișul Repede, pe o lungime de 4,5 km, aval canton Tărian până la canton Toboliu, reconstrucţia anexei şi a cantonului de la Tărian şi reconstrucţia anexei şi a cantonului de la Toboliu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !