Lucrări suplimentare la Sinagoga Zion

De Cristina Ghilea
Consolidarea a fost una dintre cele mai complexe faze
Consolidarea a fost una dintre cele mai complexe faze
Lucrările pentru reabilitarea şi refuncţionalizarea Sinagogii Zion din strada Independenţei au fost suplimentate cu 400.000 de euro.

Banii acoperă necesarul pentru zugrăvirea interiorului şi restaurarea mobilierului şi au rezultat ca economie în urma licitării lucrării.

Proiectul de reabilitare a Sinagogii a fost contractat la o valoare de 1,075 milioane de euro cu TVA inclus, respectiv cu 400.000 euro mai puţin decât valoarea estimată.

„Reabilitarea Sinagogii Zion ar urma să fie finalizată până în luna iunie anul viitor, devenind astfel un obiectiv turistic important pentru oraşul nostru şi o sală multifuncţională culturală”, apreciază primarul Ilie Bolojan.

O nouă amânare

În urma unei vizite la Budapesta, acesta a obţinut acordul finanţatorului ca banii să rămână la Oradea. „Primarul Ilie Bolojan s-a deplasat la Budapesta, unde a purtat discuţii cu coordonatorii programului HURO. Ca urmare, Primăria Oradea a primit un acord de principiu pentru prelungirea proiectului de reabilitare a Sinagogii Zion, în vederea realizării unor lucrări suplimentare care nu au fost incluse în proiectul iniţial, din economiile făcute la proiect”, informează Primăria.

În fond, aceasta este a treia amânare a termenului de finalizare a proiectului. Termenul înscris în contractul de lucrări a fost 31 mai, dar a fost amânat până în ultima zi din acest an, dată înscrisă şi pe tabloul infomativ al lucrării. La acel moment, Marius Moş, şeful Direcţiei Managementul Proiectelor cu Finanţare Internaţională dădea ca motiv al amânării… restaurarea picturilor murale. Pentru aceleaşi picturi pomenite de director, executivul local anunţă acum, că firma executantă, Abed Nego, are răgaz până anul viitor pe vremea asta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !