Lucrările la BAC vor fi corectate în alte judeţe

De Crina Dobocan
2Comentarii
Lucrările la BAC vor fi corectate în alte judeţe
Ministrul Educaţiei a anunţat că lucrările la BAC vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul.


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că lucrările scrise de la examenul de maturitate vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul. Decizia de a trimite lucrările la corectat în alte judeţe va fi aplicată începând cu probele scrise din această sesiune şi îi are în vedere pe cei 170.000 de candidaţi înscrişi în sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de bacalaureat.

Cîmpeanu a anunţat că repartizarea lucrărilor va fi trasă la sorţi, pentru a nu se şti dinainte judeţul unde vor ajunge lucrările la corectat. Unii dascăli cred că măsura a fost luată pentru a se evita favorizarea unor elevi.

„Stricta supraveghere a elevilor nu va permite elevilor să fraudeze examenul, iar noua procedură propusă va duce către o evaluare obiectivă a lucrărilor elevilor. În acest fel, elevii nu vor putea fi favorizaţi”, a spus un dascăl orădean.

Examenul de Bacalaureat a debutat pe 8 iunie, cu probele orale şi de competenţe. Probele scrise ale acestui examen vor începe pe 29 iunie, cu Limba şi literatura română. Bacul se va încheia în data de 3 iulie, după proba la alegere a profilului şi specializării.

Absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine în 30 iunie proba la limba şi literatura maternă, urmând ca pe 1 iulie toţi candidaţii să susţină proba obligatorie a profilului – matematică pentru cei de la real şi istorie pentru cei de la uman.

Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate pe 6 iulie, până la ora 12:00. În aceiaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00, vor putea fi depuse şi contestaţiile. Perioada de soluţionare a acestora este 7-9 iulie.

Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor