Lumânări aprinse și târg caritabil

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Lumânări aprinse și târg caritabil
De Advent, în cadrul pregătirii pentru sărbătoarea Nașterii Domnului, a Crăciunului, Episcopia Romano-Catolică de Oradea dorește să contribuie la intensificarea atmosferei de așteptare, invitând pe toți, să pregătească împreună calea Domnului.

În fiecare sâmbătă din Advent: 28 noiembrie, 5, 12 și 19 decembrie, de la orele 19.00, în cadrul unui moment de rugăciune, se vor aprinde câte o lumânare pe coroana de advent în fața Catedralei Romano-Catolice din Oradea. Voluntarii Caritas Catolica vor împărți ceai cald celor prezenți. Sunt așteptați toți cei interesați să participe la o rugăciune comună, pregătindu-se astfel sufletește pentru sfânta sărbătoare a Nașterii lui Isus.

În cadrul aceluiași eveniment, sâmbătă, 5 decembrie, de la orele 15 își va deschide porțile cea de a doua ediție a Târgului Caritabil de Advent organizat de Episcopia Romano-Catolică de Oradea, în colaborare cu Caritas Catolica, Asociația „Viața cu autism”, Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent László”, Centrul Diecezan de Muzică Sacră, Centrul Diecezan de Tineret și Biroul Pastoral Diecezan, Surorile Franciscane de Mallersdorf, Surorile Vincentine, editurile Litera Print și Kolbe, respectiv Radio Maria secția maghiară. La evenimentul care va avea loc în parcul din fața Catedralei Romano-Catolice, sunt așteptați toți cei interesați, indiferent de religie sau naționalitate.

Vor fi oferite publicului produse artizanale de patiserie, obiecte ornamentale de Crăciun, accesorii vestimentare de iarnă. Obiectele și bunătățile expuse vor putea fi achiziționate în schimbul unei donații, sumele de bani astfel obținute fiind folosite exclusiv în scopuri social-caritative, și anume pentru sprijinirea bolnavilor din programul de îngrijire la domiciliu al Asociației Caritas Catolica. La sfârșitul târgului, în cadrul unui moment de rugăciune, va fi aprinsă cea de a doua lumânare de pe coroana de Advent în fața Catedralei. Voluntarii Caritas Catolica vor împărți ceai cald pe parcursul întregii după-amiezi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !