Luni, 16 iulie, scadența Declarației unice

De Dan Birta
Luni, 16 iulie, scadența Declarației unice
Fermierii care depun Declaraţia unică şi îşi defac produsele prin intermediul cooperativei pot beneficia de scutire la plata impozitului pe norma de venit.

Foarte important pentru contribuabilii persoane fizice (PF, PFA, II, IF). Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie 2018. Declarația se depune de cãtre persoanele care au obligația declarãrii veniturilor realizate din România sau din strãinãtate în anul 2017, declarãrii impozitului pe venitul estimat sau norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarãrii venitului estimat pentru încadrarea ca plãtitor de contribuții sociale și, dupã caz, a declarãrii contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declarației online, pânã la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordã o bonificație de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminueazã impozitul pe venitul net anual plãtit și se aplicã corespunzãtor și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii. Declarația se poate depune și în format hârtie la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www.anaf.ro. De asemenea, specialiștii structurilor de

asistență pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informațiile necesare în vederea completării și depunerii Declarației Unice.

Declarația Unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie inițiativă.

Bonus pentru fermieri

Uniunea Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) îndeamnă fermierii să depună Declarația unică până pe 16 iulie, pentru a beneficia de facilitatea fiscală prevăzută în lege, arată un comunicat transmis miercuri de asociație. Este vorba despre scutire de la plata impozitului pe norma de venit aferent activității agricole desfășurată, în măsura în care producția obținută este valorificată prin cooperativa agricolă și depun declarație rectificativă în termenul ce va fi stabilit.

Potrivit UNCSV, membrii cooperativelor agricole (PF, PFA, II, IF) trebuie să facă următorii pași: depun Declaratia unică în conformitate cu instrucțiunile de completare furnizate de ANAF și exemplului furnizat de UNCSV pentru sectorul vegetal, până pe 16 iulie 2018; depun declarație rectificativă în baza documentelor justificative, încadrându-se în termen conform modificărilor legislative care vor avea loc în perioada următoare (probabil până în martie 2019).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !