Magazin în scop social

De Crina Dobocan
Magazin în scop social
Asociația Caritas Catolica a deschis un nou magazin second-hand, prin care își va susține programele sociale.


Caritas Catolica a deschis un nou magazin second-hand la Oradea. Magazinul a fost inaugurat în prezența episcopului romano-catolic de Oradea, PSS László Böcskei. Magazinul își are sediul la Centrul „Sfântul Iosif” din Oradea (P-ţa Creangă, nr. 2).

Acesta a cerut binecuvântarea cerească asupra operei de caritate pentru ca cei ce servesc oamenii aflați în nevoie să o facă în spiritul dragostei și al adevărului.

„Dintotdeauna a existat provocarea: cum am putea să realizăm acest serviciu mai bine, mai eficient – în condiţiile în care ne luptăm cu multiple greutăţi, şi trebuie să tot căutăm acele surse care să asigure baza pentru ajutorarea celor aflaţi la nevoie”, a spus episcopul Böcskei, în cuvântul de deschidere.

Valori

Acesta a mai arătat că este important să nu uităm, nici noi, nici cei care au nevoie de sprijin, că toate au o valoare, că bunurile nu cad din cer, ci „pentru fiecare, trebuie să luptăm într-un fel”.

„E bine că putem împărţi între noi şi fiecare îşi asumă câte ceva din grija de a procura şi de a împărţi bunurile de care avem nevoie. Trebuie să îi amintim aici pe binefăcătorii noştri, care colectează aceste bunuri în mod voluntar, pentru ca noi să le putem transmite mai departe cu o valoare, iar alţii să le primească adecvat, contribuind şi ei după capacităţile lor, la asigurarea continuității serviciului”, a adăugat episcopul.

În noul magazin se găseşte o gamă largă de produse noi, outlet şi second-hand: îmbrăcăminte, cosmetice, jucării, articole de interior şi menaj, produse pentru nou-născuţi şi mămici şi multe altele.

„Magazinul va aduce duble foloase în serviciul celor nevoiaşi: pe de o parte, cei care fac cumpărături aici, primesc marfa la preţuri mai avantajoase, pe de altă parte, veniturile din vânzări vor fi folosite pentru finanţarea programelor sociale ale organizaţiei Caritas Catolica”, a spus preotul Jozsef Rajna, directorul Caritas Catolica.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !