Mai bine apăraţi împotriva fenomenelor hidrologice extreme

De Simona Albinaru
Aspect de la finalizarea proiectului
Aspect de la finalizarea proiectului
Ieri a avut loc la Priza de Apa Oradea conferința de finalizare a proiectului WATMAN – Sistem informațional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I, Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

WATMAN – Sistem informațional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I este un proiect care are ca obiectiv final protejarea populaţiei, prin modernizarea infrastructurii adecvate pentru prevenirea inundaţiilor în vederea atenuării consecinţelor distructive ale acestora.

Proiectul are o valoare de 63 milioane de euro, din care 85% sunt fonduri europene, iar restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat. La nivelul Administraşiei Bazinale de Apă Crişuri valorea fiind de 36.727.147, lei fără TVA.

Obiectivul general al proiectului WATMAN este de a contribui la managementul sustenabil al resurselor de apă în majoritatea zonelor, prin implementarea măsurilor structurale şi nestructurale şi de a ajuta la realizarea obiectivelor POS Mediu, în vederea reducerii incidenţei dezastrelor naturale ce afectează populaţia României.

Printre obiectivele specifice socio – economice regăsim: întărirea capacității de intervenție în caz de inundații a ABA Crişuri, dar și îmbunătățirea sistemului de alarmare și avertizare a populației din zonele afectate de inundații și reducerea timpului de reacție, în vederea prevenirii efectelor inundațiilor.

Proiectul îndeplinește obiectivul global al POS Mediu de protecție și îmbunătățire a calității mediului, precum şi a standardelor de viaţă în România, urmărindu-se conformarea cu prevederile acquis-ului de mediu.

„Implementarea proiectului va avea un impact pozitiv considerabil asupra populației prin faptul că locuitorii din zonele vulnerabile vor beneficia de informații, în timp real, privind evoluția și gestionarea fenomenelor hidrologice extreme, iar riscul de producere a acestora va fi diminuat”, a declarat directorul ABA Crişuri Dorel Dume.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !