Mai ieftin cu Ryanair decât Wizz Air!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
6Comentarii
Mai ieftin cu Ryanair decât Wizz Air!
Zborurile Ryanair Oradea – Barcelona/Milano sunt mai ieftine decât cele Wizz Air de la Debreţin, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Cursele Ryanair de la Oradea sunt mai ieftine decât ce oferă Wizz Air de la Debreţin, Timişoara sau Cluj-Napoca, către Barcelona şi Milano (Bergamo). Această concluzie este rezultatul analizei comparate între preţurile oferite joi, 22 septembrie, de către cele două companii aeriene pentru cele două destinaţii, raportat la datele de debut a zborurilor externe Ryanair de la Oradea, din 2017.

Incluzând aici costurile de transfer dintre Girona şi Barcelona, zborul Ryanair de la Oradea ce aterizează pe Aeroportul Costa Brava din Girona costă mai puţin cu aproximativ 7 euro decât cursa Wizz Air de la Timişoara spre Barcelona. Zborul Wizz de la Cluj este mult mai scump. Cu toate că ambele zboruri, atât cel de la Cluj, cât şi cel de la Timişoara, aterizează direct pe aeroportul principal al Barcelonei – El Prat!

Transferul de Barcelona

Un bilet dus-întors achiziţionat acum la primul zbor Ryanair Oradea – Barcelona (Girona) din 26 martie (decolare la ora 11 AM), cu retur în 29 martie (decolare la 06:30 AM) costă 71 de euro. În bilet este inclus un bagaj mic de mână dar şi un bagaj mare, de maximum, 10 kg, ce poate fi luat în cabină de către pasager. Acestui cost al biletului i se adaugă costul de transfer de 25 de euro – atât costă biletul dus-întors cu autobuzul direct ce transportă călătorii de la Aeroportul Costa Brava din Girona până în centrul Barcelonei.

Operatorul autobuzului de transfer este compania Sagales, biletul putând fi achiziţionat online de pe site-ul www.sagales.com. Această opţiune de transfer este recomandată de site-ul www.barcelona-tourist-guide.com, deoarece, potrivit site-ului, cursele companiei Sagales sunt corelate cu orele de aterizare şi decolare din Girona ale avioanelor companiei Ryanair. Aşadar, un cost total de 96 de euro per pasager, pentru zborul de Barcelona (Girona), pentru cei ce au nevoie de transport de transfer. Detalii, aici: https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/faq/destinations-outside-barcelona/girona/how-to-travel-from-girona-airport-to-barcelona.html.

Prin comparaţie, un zbor Wizz Air Timişoara – Barcelona tur-retur, pe aceleaşi date aterizează pe aeroportul principal al Barcelonei, El Prat şi costă 74 de euro/pasager. Însă, în preţul biletului Wizz intră doar un bagaj mic de mână. Bagajul suplimentar ce poate fi luat în cabină (mai mic decât cel de cală) costă 64 de lei/zbor. Aşadar alţi 128 de lei (circa 28,5 euro), dus-întors, cost pe care pasagerul Ryanair de pe zborul Oradea – Barcelona (Girona) nu îl are.

Rezultă, aşadar, faptul că preţul total celor două zboruri spre Barcelona, de la Oradea şi Timişoara este comparabil, cu un mic avantaj pentru Ryanair, raportat la preţurile afişate pe www.ryanair.com şi www.wizzair.com joi, 22 septembrie 2016. 91 de euro pentru Ryanair-ul de Oradea, faţă de cei 102,5 euro pentru Wizz-ul de Timişoara, dacă pasagerul are nevoie, totuşi, de un bagaj serios. Cu diferenţa că, faţă de timişorean, orădeanul va trebui să parcurgă în plus distanţa de circa 90 de kilometri de la Girona până încentrul Barcelonei. Este, totuşi, un inconvenient minor faţă de marele avantaj de a avea curse externe direct de la Oradea, mai cu seamă că nici Aeroportul El Prat din Barcelona nu este situat tocmai în centrul Barcelonei. Aşadar, şi pentru acest aeroport este nevoie de o cursă suplimentară până centrul Barcelonei, ce costă 2.15 euro călătoria, pentru transportul public (TMB), cu staţii multiple sau cursă directă – 10,20 euro, dus-întors, cu autocarul.

Preţul unui bilet Wizz Air Cluj-Napoca – Barcelona (El Prat) este mult mai scump. Pentru aceleaşi date, biletul costă 131 de euro, doar cu un bagaj mic de mână inclus. Din Debreţin nu există cursă directă spre Barcelona.

Pe ruta Bergamo-Milano

Avantajul cursei Ryanair de Oradea, pentru cursa de Milano este şi mai mare. Un bilet pentru prima cursă Ryanair Oradea – Milano (Bergamo) costă 40 de euro/pasager, cu cele două bagaje de cabină incluse. De la Oradea decolează la ora 15:40, iar la întoarcere, pentru cei care optează dus-întors, de la Bergamo se decolează sâmbătă, la ora 18:55. Preţului biletului i se adaugă cel al cursei de transfer: 9 euro dus-întors de la Bergamo până la gara centrală din Milano, cu compania www.terravision.eu. Această companie oferă un preţ avantajos, punând la dispoziţie autocare decente.

Şi zborurile Wizz Air din Debreţin, Timişoara şi Cluj-Napoca aterizează tot la Bergamo, pentru Milano. Prin comparaţie, zborul Wizz Air Debreţin – Milano (Bergamo) pentru aproximativ aceleaşi date (29 martie – 2 aprilie 2017) costă 41,55 euro, însă în preţ este inclus un singur bagaj mic de mână. Al doilea bagaj ce poate fi dus în cabină costă alţi 4.450 de forinţi/zbor/pasager. Adică circa 130 lei/pasager, dus-întors. Cursa Timişoara – Milano (Bergamo) din aceleaşi date (29 martie – 1 aprilie) costă 47,6 euro, plus 46 lei bagajul mare de cabină/pasager/zbor. În fine, cursa Wizz Cluj-Napoca – Milano (Bergamo) este, de departe, cea mai scumpă dintre cele patru, cu 98,1 euro biletul, dus-întors. Plus costurile adiţionale cu bagajul.

Ryanair mai zboară în România doar de la Bucureşti, Timişoara şi Craiova, iar în Ungaria doar de la Budapesta. De la Timişoara, Ryanair zboară spre Bucureşti, Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bruxelles, Berlin, Frankfurt şi Dusseldorf. Nu şi spre Barcelona.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor