Mai multă siguranţă pentru copii

De Crina Dobocan
Mai multă siguranţă pentru copii
„Cercul Siguranţei” propune o abordare a relaţiei dintre părinte şi copil bazată pe cercetări de 50 de ani în teoria ataşamentului.

Doriți să înțelegeți mai bine nevoile copiilor? Doriți să înțelegeți de ce uneori copilul dumneavoastră se comportă neadecvat? Doriți aveți o satisfacție mai mare din interacțiunile cu copilul dumneavoastră?

Cabinetul individual de psihologie Sofia Augusta Laza demarează un inedit curs de parenting menit să ofere ajutor părinților pentru ca aceștia să susțină dezvoltarea emoțională sănătoasă a copiilor mici. Cursul „Cercul Siguranţei” se întinde pe durata a 8 ședințe, cu începere din 13 februarie, şi se va desfăşura la Liceul Teologic Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu” (clădirea din strada Republicii). Cursul se adresează în special părinților de copii cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani.

Nevoi

„Cercul Siguranței” oferă o abordare a relației dintre părinte și copil bazată pe cercetări de 50 de ani în teoria atașamentului. Nevoia de atașament este o nevoie universală a ființelor umane și poate fi descoperită în cele trei manifestări ale sale: baza sigură (unde copilul este ocrotit, înțeles, iubit), bază de la care pornind își poate manifesta nevoia de a explora (adică să fie încurajat să exploreze și ajutat când are nevoie), iar mai apoi întorcându-se să își poată împlini nevoia de a reveni în siguranță (să fie sigur că este primit cu brațele deschise și cu căldură părintească).

„Este important să înțelegem nevoile copiilor noștrii altfel vom avea parte de o lume plină de durere și frustrare. Toți știm cât de inconfortabil este să fim ținuți prea aproape (sufocați) atunci când dorim să explorăm sau să fim ținuți la distanță atunci când e nevoie de suport emoțional sau pur și simplu să nu avem pe nimeni care să fie mai mare mai puternic și mai înțelept decât noi care să înțeleagă ce avem nevoie. Copiii pot deveni pierduți, confuzi sau lipsiți de control. Comportamentul neadecvat al copiilor își are deseori rădăcina în cât de nesiguri se simt ei în mediu. Așa că nu e surprinzător faptul că un copil se comportă bine atunci când părintele său știe să se adapteze nevoilor lui. Urmând acest program puteți deveni un părinte suficient de bun pentru copilul dvs., înțelegându-i nevoile, fiind mai puternici, mai înțelepți și mai buni, capabili să vă adaptați nevoilor pe care le-ați identificat la acesta”, a explicat psihologul Sofia Laza avantajele acestui curs.

În programul „Cercul Siguranței” veți primi unelte necesare pentru a urmări care sunt nevoile copilului dumneavoastră astfel încât atât dumneavoastră, cât și copilul să aveți o satisfacție cât mai mare din interacțiunile voastre.

Informaţii suplimentare şi înscrieri se fac la numărul de telefon: 0773.964.451 sau la adresa de email: cabinetpsiho_lazasofia@yahoo.com.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !