Mai putini sefi la Universitatea Oradea

Mai putini sefi la Universitatea Oradea
Senatul Universităţii din Oradea a aprobat restructurarea instituţiei, ceea ce presupune renunţare la peste 30 de funcţii de conducere.

Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a prezentat miercuri o parte a planului de restructurare a instituţiei. Astfel, conform acestuia numărul facultăţilor din cadrul universităţii va scădea de la 18, câte sunt în prezent, la 15 de la 1 octombrie.

„Până la 1 octombrie vor exista 18 facultăţi şi 60 de catedre în cadrul Universităţii, iar după, conform reorganizării, vorm avea 15 facultăţi şi 47 de departamente”, a anunţat Cornel Antal. Reorganizarea presupune fuziunea mai multor facultăţi sau absorbţia altora. Astfel, Facultatea de Arte Vizuale cu cea de Muzică vor deveni una singură, la fel ca şi cea de Inginerie Managerială şi Tehnologică cu Facultatea de Textile Pielărie. În acelaşi context Doemniu,l Geografie va pleca de lângă Istorie şi va fi în cadrul Facultăţii de Geografie, Turism şi Educaţie Fizică, iar Facultatea de Istorie, ştiinţe politice şi ale comunicării completează liste celor modificate dupăc e va absorbi Facultatea de Ştiinţe politice. O altă modificare, doar de nume, o va suferi Facultatea de Ştiinţe juridice care va deveni Facultatea de Drept.

Prin aceste modificări se va reduce organigrama cu trei posturi de decan, cărora s-ar putea să li se alăture şi unele posturi de prodecan.

Fără secretari ştiinţifici

Conform noii legislaţii a învăţământului superior posturile de secretar ştiinţific se vor desfiinţa, astfel că Universitatea din Oradea va mai scăpa de încă 19 funcţii de conducere, una pentru fiecare facultate existentă şi una pe Universitate, pentru care nu vor mai plăti indemnizaţii. Numărul funcţiilor de conducere se mai reduce cu ncă 13 funcţii după transformarea celor 60 de catedre în doar 47 de departamente.

O altă modificare adusă din toamnă este că va exista o separare clară între legislativul univesitar şi executiv. „Conform modificărilor aduse de Carta universităţii Senatul va fi format din cadre didactice şi studenţi fără funcţii de conducereşi va fi condus de un perşedinte ales prin vot secret nu de rector ca şi până acum. Prin acesta decanii, şefii de catedră, prodecanii şi orice cadru care are funcşie de conducere nu va mai putea face parte din Senat”, a subliniat Antal.

La acest moment, conform conducerii Universităţii din Oradea, sunt membri ai Senatului cei 18 decani, rectorul, prorectorii şi mai mulţi şefi de catedră. Aceştia deţin o pondere de mai mult o treime din membrii legislativului, iar de la 1 octombrie îşi vor pierde acest statut.

V.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !