Mai putini someri in Bihor

1Comentariu
Mai putini someri in Bihor
Un număr de 339 de persoane au fost încadrate în muncă în cursul lunii mai.

Cu peste 500 de persoane a scăzut numărul şomerilor în judeţul Bihor, potrivit informaţiilor primite de la instituţie, la sfârşitul lunii mai, faţă de sfârşitul lunii aprilie. Astfel, dacă la 30.04.2013 erau în baza de date a AJOFM Bihor 10.445 de şomeri, la 31.05.2013, numărul acestora a scăzut la 9.911.

Adrian Morar, directorul executiv adunct al AJOFM Bihor pune scăderea numărului de şomeri pe seama „Bursei locurilor de muncă”, care a avut loc în aprilie. „În luna mai au fost 339 de angajări, majoritatea în urma «Bursei», dintre care173 de angajări pe perioadă nedeterminată”, a decalarat Adrian Morar. Pe de altă parte, directorul adjunt al AJOFM Bihor spune că au existat şi dosare care au expirat, adică şomeri care au ieşit din categoria celor indemnizaţi. „Aceştia trebuie să vină din şase în şase luni să-şi reînnoiască cererile. În caz contrar ies din categoria şomerilor”, a explicat Adrian Morar. Rata şomajului a scăzut şi ea de la 3,80 la sfârşitul lunii aprilie, la 3,61 la sfârşitul lunii mai. Rata şomajului în rândul femeilor a scăzut de la 3,20 în aprilie la 3,05 în luna mai.

Şomajul pe categorii

Dintre cei 9911 şomeri la sfârşitul lunii mai, 4.112 erau femei. Indemnizaţie de şomaj primeau 3.553 de şomeri, restul fiind neindemnizaţi.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor