Mai ştiţi cum e echilibrul dintre corp, suflet şi minte?

De Otilia Șandor
Dans conştient
Dans conştient
Orădenii sunt invitaţi să „învie” printr-un tip de dans de corp, suflet, minte.

În vâltoarea acestor vremuri, când timpul parcă transformă oamenii în roboţi, la Oradea se deschide un fel de „atelier” pentru scoaterea din inerţie a ceea ce înseamnă în fiecare om corp, suflet şi minte, prin „Dans conştient”.

În această lună, patru zile, în timpul a două weekenduri, un atelier bazat pe 5 Rhythms și Mindfulness va oferi orădenilor posibilitatea de a se regăsi, de a-şi descătuşa creativitatea personală, colectivă, de a transcede poveştile de viaţă în care se adâncesc zi de zi. Toate în sensul corporalizării conștiente prin mișcare.
Astfel, în cadrul workshop-ului de Dans Conștient, instructorul de dans sportiv, pilates și yoga, Maya Kovacs, va crea un spațiu în care oamenii îşi vor aminti de corporalitate – tălpi, șolduri și coloană vertebrală. „Cu tălpile înrădăcinate în pământ vom experimenta sentimentul de apartenență, de a ne simți acasă în propriul corp, mai puțin temători, mai deschiși și mai conectați la viața cotidiană. Toate contribuie la o mai bună integrare a simțurilor și inteligenței care sunt prezente în fiecare celulă a corpului nostru”, explică Maya Kovacs, care susţine că „nu există minte fără corp, corp fără suflu și suflu fără mișcare. Conștientizând acest lucru căpătăm mai multă claritate, vitalitate, dorința și abilitatea de a ieși din inerție”.

Ce se face?

La cursurile din cele patru zile de Dans conştient, participanţii vor învăţa să mediteze, vor conştientiza acţiunea de respiraţie, vor comunica transparent, îşi vor explora limitele, tiparele personale și colective, vor integra mai multă libertate în exprimarea corpului, minții, sufletului şi vor fi încurajaţi să fie ei înşişi, să fie autentici, spune Maya.

Cursurile vor avea loc, aşadar: sâmbătă și duminică 23-24 ianuarie, între orele 10-13 şi sâmbătă și duminică 30-31 ianuarie, între orele 10-13, la sala Feeling Dance de la Oradea Plaza – Piata Cetăţii nr. 1. Cum locurile sunt limitate, doritorii sunt rugaţi să transmită numele și un număr de telefon pe adresa mayakorinakovacs@gmail.com sau la numărul de telefon 0729 201035 şi, în caz că nu intervine ceva şi nu mai pot participa la cursuri, sunt rugaţi să anunțe pentru a putea ceda locul unei alte persoane.

Doritorii vor trebui să îşi aducă îmbrăcăminte lejeră, o sticlă cu apă.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !