Mai sunt bilete de tratament la Felix și 1 Mai

De Dan Birta
Mai sunt bilete de tratament la Felix și 1 Mai
Bihorenii nu se înghesuie la tratament în această perioadă, nici măcar în staţiunile din judeţ.

Aproape un sfert din totalul biletelor de tratament repartizate Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor pentru seria 16, începând cu data de 14 octombrie, încă îşi aşteaptau luni, 1 octombrie, beneficiarii.

Potrivit instituţiei, CJP Bihor a primit pentru seria care începe în 14 octombrie 2018 399 de bilete de tratament. Acestea sunt pentru următoarele staţiuni: Sovata, Băile Herculane, Călimăneşti, Slănic Moldova, Amara, Buziaş, Covasna, Moneasa, Neptun, Olăneşti, Sângeorz Băi, Saturn, Slănic Prahova, Techirghiol, Târgu Ocna, Tinca, Turda, Tuşnad, Eforie Nord, Băile Felix, Geoagiu Băi, Govora, Lacul Sărat, Băile 1 Mai, Vatra Dornei, Căciulata. Biletele se pot ridica de la sediul instituţiei zilnic, de luni până joi între orele 8:00 – 14:00, iar vineri între orele 8:00 – 13:00, până în data de 05 octombrie 2018, ora 13:00. Redistribuirea biletelor de tratament neridicate se va face din data de 08 octombrie 2018, ora 8:00.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procură autentificată din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

La eliberarea biletelor de tratament, beneficiarii vor prezenta cuponul pentru plata pensiei aferent lunii septembrie 2018 (copie şi original) sau adeverinţă eliberată de către angajator cu câştigul brut aferent lunii anterioare repartiţiei, precum şi biletul de trimitere formular cu regim special de la medicul de familie sau de specialitate (copie şi original).

65 de bilete nesolicitate

Din totalul de 399 de bilete primite de CJP Bihor, pentru 94 încă luni încă nu erau solicitări. Marţi, 2 octombrie, potrivit informaţiilor CJP Bihor, mai erau 65 de bilete nesolicitate. Dintre acestea, 42 erau la Băile Felix şi patru la Băile 1 Mai, staţiuni din judeţul Bihor recomandate pentru tratarea afecţiunilor reumatice.

Alte opt bilete de tratament erau pentru Băile Herculane, şase pentru Neptun şi patru pentru Lacu Sărat, de asemenea, recomandate pentru tratarea afecţiunilor reumatice. Pentru Moneasa, staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor sistemului nervos mai era disponibil un bilet de tratament.

Persoanele interesate de unul dintre aceste bilete se pot prezenta la Casa Judeţeană de Pensii Bihor pentru a le solicita.
Surprinde numărul mare de bilete nesolicitate în staţiunile bihorene. „Explicaţiile ar putea fi multiple, în condiţiile în care, de obicei, sunt solicitări pentru staţiunile bihorene. Se ştie că, mai ales, în preajma sărbătorilor (cum este Paştele) sau toamna când este vremea recoltei sau după ce încep şcolile solicitările de bilete de tratament scad”, este de părere Szarka Arpad, directorul executiv al CJP Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !