Mana pe carte prinde cuvantul

De Cristian Horgoș
Şcolăreii de la „Iuliu Maniu” au deschis proiectul
Şcolăreii de la „Iuliu Maniu” au deschis proiectul
Librăria orădeană Gutemberg a lansat un proiect inter-cultural pe perioada martie 2013 – martie 2014.

În vederea promovării lecturii şi creşterea interesului pentru cultură, Librăria Gutenberg din Oradea propune comunităţii un plan de evenimente cu o durată de 12 luni, fiecare lună cu o temă anume. Toate acestea fac parte din proiectul iniţiat de librărie, „Mâna pe carte prinde cuvântul”.

„În funcţie de lună, planul pe care ni l-am propus prevede desfăşurarea a diferite evenimente cu copii şi tineri de la şcolile şi liceele din oraş, având ca scop apropierea lor de carte şi lectură. Astfel, lunar vor fi prezenţi în librărie elevi de la două sau mai multe şcoli cu care vom desfăşura diferite activităţi culturale. Lunar, spaţiul librăriei va fi aranjat şi decorat conform tematicii pentru luna respectivă, prin obiecte realizate tineri, dar şi cu materiale de promovare de la edituri. Toate acestea vor fi în strânsă legătură cu evenimentele şi activităţile planificate, pentru a sublinia tematica lunii”, a explicat Adela Popa-Ghiţulescu din partea Librăriei.

Primul eveniment al lunii martie a fost atelierul de creaţie «Primăvara», cu elevi ai clasei a II-a A, de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea.

Rromii, de culoare…

Pentru martie 2013 – tema este „Luna Iubirii”. Activităţile planificate sunt: expoziţie foto, lansare de carte de Ziua Mondială scriitorilor, întâlnire între copii şi actori respectiv între tineri şi actorii prefereaţi de Ziua Mondială a Teatrului, atelier de creaţie şi cerc literar Bonjuristic.

Pentru aprilie 2013 tema este „Luna culorilor” iar activităţile prevăzute sunt

lansare de carte, expoziţie de pictură, sărbătorirea Zilei Internaţionale a rromilor, film documentar, atelier de creaţie şi cerc literar Bonjuristic. Temele următoarelor luni le vom prezenta pe parcurs.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !