Managerul Ambulanţei Bihor, demis de minister. Se invocă motive politice.

Reactualizat la:
5Comentarii
Gheorghe Pintea
Gheorghe Pintea
Ec. Gheorghe Pintea, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, a fost revocat din funcţie în cursul acestei dimineţi, de către ministrul Sănătăţii, dr. Florian Bodog.

Managerul Pintea a confirmat că a primit miercuri decizia de revocare din funcţie, dată prin ordin de ministru, dar spune că nu apare nicio justificare în acest sens.

Managerul Pintea invocă motive politice la baza demiterii lui, din partea PSD, deşi recunoaşte că şi el e susţinător al unui partid politic (ALDE) şi ştie că în sistemul sanitar de stat funcţiile se ocupă şi pe criterii politice.

Deși Pintea spune că ştie că funcţiile politice sunt trecătoare şi a condus interimar SAJ Bihor, nu a dat detalii despre demitere, anunţând însă o conferinţă de presă pentru data de joi, 26 octombrie. În mandatul său SAJ Bihor (12 mai 2015 – 25 octombrie 2017) s-a pus la punct cu cifrele economice şi salarii şi s-a îngrijit de personalul din unitate. Ec. Pintea ne-a spus că nu se poate prezenta la un concurs pe post pentru că una dintre condiţii este să aibă peste şase ani vechime în unitatea medicală, dar că a contestat aceasta restricţie.

În mandatul său SAJ Bihor (din 12 mai 2015 pana miercuri, 25 octombrie 2017) s-a pus la punct cu cifrele economice şi salarii şi s-a îngrijit de personalul din unitate.

dr-liciniu-venter dr. Liciniu Venter ©

Tot prin ordin de ministru, a fost numit, temporar, manager SAJ Bihor, până la organizarea unui concurs pe post, dr. Liciniu Venter. În vârstă de 47 de ani, medicul lucrează de peste 18 ani la SAJ Bihor şi spune că a fost la un moment dat pe listele PSD, dar nu se consideră politician şi spune că nici nu vrea să fie politician şi că îşi va urma cariera de medic.

Medicul s-a remarcat prin interesul la locul de muncă, prin dorinţa de a-şi ajuta colegii, prin stilul paşnic, dar şi prin munca de formator depusă alături de colegii săi în domeniul voluntariatului. De altfel, numirea lui ca manager SAJ Bihor, fie şi temporar, l-a surprins. Fără să dea nici el detalii, dr. Venter ne-a spus că îşi va vedea de treabă în continuare, se va ocupa ca SAJ Bihor să ofere servicii de calitate pacienţilor şi va lupta pentru toţi colegii lui din Oradea şi judeţ, de personalul medical şi nemedical deopotrivă.

 

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor