Mang denunţă un posibil sabotaj către Ryanair!

Mang denunţă un posibil sabotaj către Ryanair!
© OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vicepreşedintele CJ Bihor insinuează că din invidie politică s-ar fi trimis o adresă către Ryanair, sugerându-se întreruperea precontractului.

„Din Oradea s-a trimis o adresă către Ryanair, prin care se atrăgea atenţia că Mang ar fi făcut dezvăluiri despre contract şi că ar trebui întrerupt contractul”. Dezvăluirea îi aparţine lui Ioan Mang – vicepreşedinele CJ Bihor care, deşi insinuează un posibil sabotaj al curselor aeriene pe motiv de invidie politică (!), refuză, totuşi, să spună explicit cine este expeditorul presupusei adrese insidioase către Ryanair. Spune doar atât: „De la unii pe care îi doare (că CJ Bihor urmează să aducă curse aeriene la Oradea – n.red.).” „Golănia nu constă în faptul că (primarul Bolojan – n.red.) vrea să dea banii, să cumpere bilete de avion, ci din faptul că rezultă acum cum că dumnealui ştia că vor fi curse. Însă cursele nu vin de azi pe mâine şi nu le face nici Ilie”. Reacţia lui Mang a venit în urma unei întrebări puse de un jurnalist de la un săptămânal local, care l-a întrebat pe pesedist de ce în urmă cu ceva vreme era de acord cu subvenţionarea curselor aeriene de către Primăria Oradea, în timp ce recent s-a exprimat împotriva acestui demers al Primăriei Oradea.

Mang susţine că primarul Bolojan a venit abia recent cu această ofertă pentru a „lua caimacul” realizărilor celor de la Consiliul Judeţean, dat fiind faptul că fostul preşedinte de la Judeţ, Cornel Popa, ar fi semnat, în luna iunie, un precontract cu Ryanair, pentru ca operatorul aerian low-cost – cel mai mare din Europa pe acest profil – să opereze zboruri de pe Aeroportul Oradea, cel mai probabil din 2017.

Schemele CJ la Aeroport

Iniţial, Consiliul Judeţean şi-a dorit să subvenţioneze biletele/călător la viitoarele zboruri externe, însă Comisia Europeană a decis că aceste subvenţii pot fi aplicate doar pentru curse ce nu sunt operate deja la o distanţa mai mică de 100 de kilometri. Aşadar, doar la cursele externe pe care le nu le operează deja Aeroportul din Debreţin, ceea ce însemna ca CJ Bihor nu-şi poate aplica subvenţia stimulatoare pe destinaţii aflate deja la dispoziţie, de la Debreţin. Prin urmare, CJ Bihor a aprobat o altă schemă de încurajare a companiilor aeriene, scăzând considerabil taxele aeroportuare.

Aeroportul Oradea este o regie autonomă aflată sub tutela Consiliului Judeţean Bihor.

Conducerea Consiliului Judeţean speră că vor apărea zboruri internaţionale la Oradea încă din toamna acestui an.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor