Mang & PSD promit sală polivalentă şi DN76

Ioan Mang a fost reales în unanimitate de către cei 682 de delegaţi ai PSD Bihor
Ioan Mang a fost reales în unanimitate de către cei 682 de delegaţi ai PSD Bihor
Evidenţiind realizările şi promisiunile Guvernului, Ioan Mang consideră că la referendumurile locale „s-a falsificat raportul financiar”.


Proaspăt reales prin vot deschis, în unanimitate, ca şef al PSD Bihor, Ioan Mang a ţinut să anunţe că proiectul sălii polivalente de la Oradea, de 5.000 de locuri, este prevăzută în programul de investiţii guvernamental al CNI. „Sala multifuncţională are deja prevăzuţi 500.000 de lei pentru studiul de fezabilitate, ce se va face în acest an, iar la începutul anului viitor vom începe la realizarea proiectului şi a execuţiei. Această informaţie am obţinut-o în urma discuţiei cu ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh”, este anunţul pe care l-a făcut, mândru, Mang, în plină Conferinţă Judeţeană a PSD Bihor, desfăşurată vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Acelaşi Ioan Mang a făcut un apel la primarul Bolojan. „Să renunţe la banii pe care i-a primit de la PNDL pentru proiectul de apă şi canalizare, pentru că are oricum la dispoziţie programul Regio şi să îi dea pentru modernizarea unor străzi, că se plângea că nu-i dă Guvernul bani. De fapt, Primăria Oradea nu are depus niciun proiect depus pentru modernizarea de străzi. Dacă nu cere, nu are cum să-i dea. Anul trecut a primit cele 3 milioane pe care le-a cerut. Anul ăsta, încă trei. Să renunţe la cele 3 milioane pe PNDL şi să îi bage în modernizarea străzilor şi îi promit că o să-l sprijin”, i-a cerut Mang, referindu-se la faptul că, o dată ce va renunţa suma respectivă primită prin PNDL, îl va sprijini pe Bolojan pentru realocarea fondurilor de către Guvern către Oradea, pentru obiective de infrastructură rutieră.

Hei-rup cu DN76?!

Mang a cerut şi a obţinut votul unanim al delegaţilor judeţeni ai PSD pentru două aşa-numite rezoluţii: reabilitarea DN76 – prioritate pentru PSD Bihor şi un vot pentru rămânerea sau nu a PSD la guvernare. Ca şi cum ar fi existat o şansă ca social-democraţii să voteze azi plecarea de la guvernare… Mang şi-a exprimat încrederea că partea carosabilă a DN76 Oradea – Beiuş va fi finalizată în acest an, după discuţii avute la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). „Ar putea să rămână doar partea de şanţuri şi câteva podeţe pentru anul viitor”, crede preşedintele PSD Bihor, sperând că şi autostrada din Bihor va fi în grafic până la alegerile de la anul. De altfel, preşedintele PSD Bihor consideră că de felul în care va fi realizat DN76 va depinde şi rezultatul PSD Bihor în alegerile de la anul şi a comunicat faptul că i-a transmis ministrului Transporturilor doleanţa bihorenilor.

Elegant, Ioan Mang i-a mulţumit şi prefectului Claudiu Pop pentru implicarea în proiectele de la Şoseaua de Centură a Oradiei.

Centrat pe Primărie

Mang a anunţat şi obiectivele PSD Bihor pentru alegerile locale, când vrea să devină „prima forţă politică din judeţ”. Şeful PSD Bihor nu s-a jenat să se laude cu creşterea numărului de primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi consilieri locali din 2012 până în 2015, „capturaţi” de PSD prin arhicunoscuta Ordonanţă Dragnea – cel ce între timp a ajuns preşedintele interimar al PSD, ca urmare a renunţării lui Ponta. „Azi, în Consiliul Judeţean nu este posibil un vot de două treimi fără PSD. Iar ca primari avem aproape dublu faţă de 2008”, subliniază şeful filialei roşii de Bihor. Ironic este faptul că Dragnea a ajuns preşedintele PSD cu o condamnare la activ (nedefinitivă), după ce premierul a renunţat la funcţie deoarece este trimis în judecată… Ioan Mang a anunţat că obiectivul PSD este câştigarea fotoliului de primar al Oradiei şi al Beiuşului, cât şi includerea PSD în conducerea executivă a Consiliului Judeţean, din 2016. Din faptul că Mang nu a precizat că PSD îşi doreşte şi şefia Consiliului Judeţean, se poate lesne deduce faptul că PSD nu ţinteşte să aibă preşedinte la Judeţ. Prin urmare, s-ar mulţumi ca UDMR să reobţină şefia CJ Bihor, aşa cum a deţinut-o în 2004 – 2008 prin Alexandru Kiss. „Mă angajez ca dacă nu obţinem rezultatele pe care ni le dorim, să îmi depun mandatul şi dvs să decideţi”, a mai spus Mang.
De la microfonul aceleaşi săli, Mang a subliniat cum „PSD a simţit voinţa cetăţenilor, nu Ilie Bolojan”, în cazul referendumului local. Ioan Mang: „PNL, prin Ilie Bolojan a încercat să-şi impună voinţa. Democraţie adevărată înseamnă că cei mai mulţi îşi impun voinţa, nu atunci când îţi impui propria voinţă asupra celor mulţi. Cei ce nu înţeleg aceasta, să se ducă undeva unde nu îi vede nimeni, să îşi tragă nişte palme şi apoi să îşi ceară scuze”.

Vede falsuri în curtea lui Bolojan

Şeful PSD Bihor înfierează felul în care s-au cheltuit banii cu referendumul: „Cert este că s-a falsificat raportul financiar, s-au folosit bani negri, pentru că nu ne-a spus nimeni care sunt acei voluntari, care au realizat mash-uri mari, care le-au pus acolo fără să le spună nimeni. Din raportul financiar rezultă că s-au cheltuit doar 150.000 de lei pentru al doilea referendum. Pentru primul referendum s-au cheltuit 720.000 de lei – adică jumătate din bugetul unei comune din Bihor. Apoi, ai mai făcut unul, care a costat doar 150.000. Dacă al doilea a costat doar atât, oare la primul nu s-au spălat nişte bani, pentru campania electorală de anul viitor? Sau dacă primul a fost pe bune, cu 720.000 de lei, atunci la al doilea s-au folosit bani negri. Aceasta este o întrebare la care orădenii aşteaptă un răspuns şi probabil că nu vor primi un răspuns”.

Vineri, într-o unanimitate realizată prin vot deschis, au fost votaţi cei 145 de membri în Consiliul Judeţean al PSD Bihor, din tot atâţia candidaţi, precum şi delegaţii la Congresul partidului. Tot vineri, înainte de Conferinţa judeţeană, femeile social-democrate din Bihor au reales-o pe Lia Pop preşedintă a organizaţiei.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor