„Mangalianul” va fi pus în circulaţie din 26 iunie

De Dan Birta
2Comentarii
Călătoria cu trenul pe ruta Oradea – Mangalia durează circa 19 ore
Călătoria cu trenul pe ruta Oradea – Mangalia durează circa 19 ore
Distanţa dintre Oradea şi Mangalia va fi parcursă cu trenul direct în aproximativ 19 ore.


De vineri, 26 iunie 2015, bihorenii pot ajunge pe Litoral cu un trec direct, fără nici o schimbare. Trenul Inter Regio 1932, „Mangalianul” cum mai este cunoscut de bihoreni, va fi pus în circulaţie începând cu 26 iunie, ora plecării de la Oradea fiind 19:12.

Trenul ajunge la staţia finală – Mangalia – a doua zi la ora 14:07. Ora de sosire la Constanţa este 12:10, la Eforie Nord – 12:54, la Costineşti – 13:29 şi la Neptun – 13:54. Asta dacă nu are nici o întâziere. Astfel, distanţa Oradea – Mangalia va fi străbătută cu trenul în 19 ore fără cinci minute, potrivit graficului de circulaţie afişat de CFR Călători. Este greu de crezut că acest grafic orar va fi şi respectat, ca doar trăim în România. Aşa că, cei care se vor încumeta să plece cu trenul pe Litoral au nevoie de „răbdare şi tutun”. Mai puţin tutun, pentru că în trenuri nu se fumează şi, poate mai multă răbdare.

La întoarecerea de pe Litoral, cei care doresc să ajungă la Oradea vor avea la dispoziţie, începând cu 27 iunie 2015, trenul Inter Regio 1931. Acesta are pornirea de la Mangalia la ora 16:01 şi ajunge la Oradea la 9:32. Trenul se va afla în staţia Eforie Nord la ora 17:01 şi la Constanţa la ora 17:40.

Bihorenii care pleacă în vacanţă pe Litoral vor plăti pentru un bilet întreg dus – întors la vagon cuşetă de patru locuri până la Mangalia, 302,2 lei. Preţul nu include rezervarea pentru întoarcere. Pentru un copil, biletul în aceleaşi condiţii costă 191 de lei.
Un bilet dus – întors la vagon clasa I cu două locuri în cuşetă costă, pe ruta Oradea – Mangalia, 441,8 lei.

Reduceri la bilete

CFR Călători oferă diferite reduceri la achiziţionarea de bilete. Astfel, la achiziţia biletelor online se oferă o reducere de 5%. Pentru cumpărarea cu anticipaţie a biletelor de tren (bilet preţ întreg/ copil) se acordă reduceri între 10-25%: 25% reducere la cumpărarea cu anticipaţie peste 21 zile; 18% reducere la cumpărarea cu anticipaţie de 11 până la 20 de zile; 10% reducere la cumpărarea cu anticipaţie de la 6 până la 10 zile. La cumpărarea unui bilet dus-întors, reducerea pentru adulţi este de 10% din tariful preţului întreg la călătoria cu trenul IC, IR şi R, clasa I sau clasa a II-a. Pentru copiii în vârstă de până la 10 ani împliniţi la data efectuării călătoriei: reducere este de 50% din tariful preţului întreg la călătoria cu trenul IC, IR şi R ,clasa I sau clasa a II-a.

Minigrup 2 – 5

Pentru călătoria în grupuri mici formate din 2 la 5 persoane adulte sau în familie, CFR Călători pune la dispoziţia clienţilor oferta „minigrup 2-5”, prin care acordă reduceri de până la 25% din tariful integral de transport, astfel: 25% reducere pentru fiecare călător pentru grupuri formate din cinci călători adulţi: 20% reducere pentru fiecare călător pentru grupuri formate din patru călători adulţi; 15% reducere pentru fiecare călător pentru grupuri formate din trei călători adulţi şi 10% reducere pentru fiecare călător pentru grupuri formate din doi călători adulţi. Dacă din grup fac parte şi copii/adolescenţi cu vârstă de până la 18 ani la data efectuării călătoriei, din punct de vedere tarifar doi copii/adolescenţi se consideră un „adult”. Copii adolescenţi care fac parte din minigrup sunt denumiţi în continuare generi „tineri”. Deci în cadrul ofertei “minigrup”, 2 tineri beneficiază de 50% reducere din tariful de „adult”, redus cu procentul corespunzator minigrupului respectiv (în funcţie de numărul de persoane din cadrul minigrupului). În cazul unui număr impar de tineri, 1 „tânăr” se consideră din punct de vedere tarifar 1 „adult”. Grupurile pentru care se eliberează bilete minigrup 2-5 pot fi formate şi numai din „tineri” fără a fi obligatorie prezenţa unui adult. Oferta „Minigrup 2-5” se eliberează numai pentru călătoria la clasa a 2-a, cu un singur tren de orice rang.

CFR călători a pus la dispoziţia celor interesaţi să ajungă pe Litoral, până la 15 septembrie, peste 40 de trenuri. Acestea vor asigura legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor