Maria Bocşe, nominalizată la excelență academică în străinătate

De Veronica Bursaşiu
Alexandra Maria Bocşe
Alexandra Maria Bocşe
Numele unei orădence figurează printre finaliștii concursului LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2015.


Toți tinerii prezentați mai jos sunt exemple remarcabile de excelență românească în străinătate și în țară. Liga Studenților Români din Străinătate recunoaște rezultatele deosebite ale tuturor finaliștilor din cadrul Competiției LSRS pentru excelență academică în străinătate. Liga Studenților Români din Străinătate organizează cea de-a șasea ediție a Galei Studenților Români din Străinătate. Evenimentul va avea loc pe 8 ianuarie 2015 în București și va sta, ca și până acum, sub semnul excelenței în educație și performanței academice. Cu acest prilej, personalități de marcă ale societății românești, diplomați, reprezentanți ai societății civile, oameni de presă și profesioniști din mediul public și privat vor sta alături de studenți și absolvenți români cu rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate. Gala LSRS 2015 va găzdui decernarea Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate pentru anul academic 2013-2014. Tinerii premianți sunt adevărate modele de reușită și exemple de urmat pentru generația actuală, motiv pentru care performanțele lor trebuie să fie puse în evidență și valorificate pentru o dezvoltare sustenabilă a societății românești.

Securitate energetică

Orădeanca aflată în acest an pe lista nominalizaţilor este Alexandra-Maria Bocşe.
„În prezent studiez la Universitatea Cambridge din Marea Britanie pentru un PhD in Politics and International Studies. Sunt membră a Trinity College, care îmi finanţează de altfel şi cercetarea doctorală. Am obţinut un MPhil în International Relations de la aceeaşi universitate în 2011. Cercetarea mea curentă se axează pe securitatea energetică Europeană. Interesele mele de cercetare vizează Guvernarea Globală şi Securitatea Energetică în Uniunea Europeană şi Europa de Est. În prezent sunt şi Coordonatorul Centrului pentru Studii Europene de la Universitatea Cambridge, Cercetător Asociat la European Centre for Energy and Resource Security, King’s College London, Editor Asociat la Cambridge Review of International Affairs şi reprezentantul reales al studenţilor doctoranzi din cadrul Departamentului Politics and International Studies, Cambridge. La Cambridge predau Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, iar la King’s College London sunt lector al unui curs de Politică Energetică Globală. Am decis să aplic până la urmă din respect pentru persoana misterioasă care m-a nominalizat pentru acest premiu”, se arată în prezentarea pe care şi-a făcut-o Alexandra -Maria Bocşe pentru Gala LSRS.

Câștigătorii celor opt premii, ce vor fi aleși dintre finaliștii de mai jos de către Juriul Galei 2015, vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, care va avea loc la Palatul Parlamentului, în data de 8 ianuarie 2015.

Cea de-a șasea ediție a Galei LSRS va fi și un important prilej aniversar, marcând şase ani de existență a Ligii Studenților Români din Străinătate. Şase ani sub semnul voluntariatului, şase ani de proiecte și realizări cu și pentru studenții români din afara granițelor. Toți tinerii nominalizaţi sunt exemple remarcabile de excelență românească în străinătate și în țară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !