Marius Luca şi O.N.E. la Oradea

De Camelia Busu
Shawn Haines, Marius Luca şi Louis Doré
Shawn Haines, Marius Luca şi Louis Doré - © FOTO: O.N.E.

Pentru împătimiţii de muzică rock, ce aparţin generaţiilor mai vechi, şi care au urmărit evoluţia formaţiilor rock româneşti, numele de Marius Luca nu le este străin.

Marius Luca face parte din generaţia de aur a rock-ului românesc, fiind membru fondator al trupelor Compact şi Metrock, şi component al trupei Metropol. A emigrat însă în Canada în 1982, fără să uite însă de pasiunea pentru muzică. După ce a intrat la colegiul Trebas din Montreal unde a învăţat despre ingineria de sunet, impresariat şi producţie de discuri, a lucrat ca şi muzician de studio şi apoi ca inginer de sunet.

Înfiinţează la Montreal, în 1986, formaţia Rated R, reuşind să scoată şi un album, iar în 1989 înfiinţează o altă trupă, Broken Rule care îşi încetează activitatea în 2013. În acel an ia naştere formaţia Organic Noise Experiment – O.N.E., care pe lângă chitaristul Shawn Haines din vechea trupă, îl mai are în componenţă pe percuţionistul Louis Doré. Cu O.N.E., Marius Luca readuce în atenţia publicului piese pe care le-a compus în perioada când trăia în România, remodelându-le, dându-le un sound modern. Speră ca piesele să sune familiar vechilor fani dar să atragă şi tânăra generaţie printr-un progressive blues rock.

Turneul în România a început în 25 februarie la Satu Mare şi va cuprinde 16 oraşe. La Oradea vor cânta vineri, în club Abyss. În palylistul trupei Organic Noise Experiment sunt incluse prelucrări de piese Comapct, Metropol şi Metrock, dar şi peise originale O.N.E. Un concert ce nu trebuie ratat!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !