Mărţişoare comestibile, florale…

De Veronica Bursaşiu
Mărţişoare comestibile, florale…
Mărţişoare cu tradiţie, cadouri unice, decoraţiuni handmade, picturi deosebite. Toate acestea la cea de-a doua ediţie a Zilelor Mărţişorului.

Evenimentul are loc la Casa de Cultură Miron Pompiliu din Ştei în perioada 24 februarie- 1 Martie. Locuitorii din zona Ştei sunt provocaţi să descopere frumosul şi să sărbătorească împreună cu artiştii plastici şi populari sosirea primăverii. Nota dominantă a expoziţiei de mărţişoare este bunul gust: în expoziţie nu sunt prezente mărţişoarele industriale, sunt mărţişoare lucrate exclusiv manual. „Oamenii din Ştei au gusturi artistice, ştiu să aprecieze frumosul. De aceea, la cea de-a doua ediţie a Zilelor Mărţişorului sunt prezenţi cu lucrări, artişti plastici şi elevi pasionaţi de frumos. Scopul nostru este să revigorăm tradiţiile, arta populară.

Artistul plastic Angela Szabo este prezentă cu tablouri realizate în maniera inconfundabilă, plină de culoare care a consacrat-o, eleva din clasa a X-a Mădălina Mortan, pasionată de design, e prezentă în cadrul evenimentului cu un stand, artiştii plastici din Oradea Mihaela Tătulescu cu tablouri şi Radu Târnoveanu care este prezent cu lucrări de pielărie şi ceramică, Adriana Culda cu mărţişoare croşetate, tânărul Florin Bălan, un exemplu pentru toată lumea, imobilizat la pat de mai multă vreme, prezent cu origami, studenta la filologie Renata Uşvat, cu un simţ artistic dezvoltat are lucrări în expoziţie, Sorina Veselovschi e prezentă cu mărţişoare de zahăr, cu mărţişoare comestibile, cu mărţişoare din flori uscate, Ana Maria Igna are un stand cu bijuterii, broşe, Maria Erneyei e prezentă cu bijuterii, Luciana Mortan cu icoane pe piatră şi quiling, Daniela Soran cu mărţişoare de hârtie, iar artistul Tudor Frâncu cu picturi şi mărţişoare. Elevi din toate şcolile sunt prezenţi în expoziţie cu propriile mărţişoare”, spune Sanda Matyasi, voluntar la Casa de Cultură Miron Pompiliu şi unul dintre organizatorii evenimentului, artist prezent cu propriile lucrări în expoziţie. Partea a doua a evenimentului este un concurs de creaţie literară: copiii au fost provocaţi să compună eseuri, povestioare despre primăvară pe tema legendei unei flori, a legendei mărţişorului. „În această seară, copiii îşi vor citi creaţiile şi vor fi premiaţi cu cărţi”, spune Sanda Matyasi.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !